Hoitola & Ympäristö

Alemmas rullaamalla pääset selaamaan Mouruposken hoitolan lähettyvillä olevia palveluita ja paikkoja. Tällä samalla sivulla on myös infoa hoitolasta noin yleensä ja avataan vähän sen historiaa.


 Marketti tarjoaa kaikenlaista ostettavaa kissoille ihan perus elintarvikkeista leluihin ja mukavuustuotteisiin.


 Eläinlääkärissä voit hoitaa kisusi sairauksia ja ostaa muita terveystuotteita apteekista. Myös matkalle lähdettäessä rokotukset hoidetaan täällä.


 Postikonttorin kautta voit kätevästi lähettää kirjeitä, kortteja, kukkia tai lahjoja muille hoitolan kissoille.


 Matkatoimistossa on tarjolla useita ulkomaanmatkoja sinulle ja hoidokkikissallesi. Tutustu toki kattavaan valikoimaan ja varaa oma matkasi!


 Teatteri Kissansilmässä voit katsella kissasi kanssa elokuvia tai näytelmiä. Myös näytelmä- ja sirkuskerholaiset esittävät omatekemiään näytelmiä tai temppuesityksiä aina toisinaan.


 Kahvilaan voit pysähtyä milloin vain nauttimaan kupposen kuumaa juotavaa.


  Ravintolassa kissasi pääsee nauttimaan maittavan (ja kalliin) aterian.


 Uimahallissa saa uida niin paljon kuin haluaa, ja siellä sijaitsee pieni jäätelöbaari herkkuineen ja tavaroineen. Uimahallilla on myös ihana ranta!


 Ennustuskojussa voit ostaa kissallesi erilaisia palveluja ja juomia, jotka liittyvät taikuuteen ja tulevaisuuden tapahtumiin.


 Pankki tarjoaa mahdollisuuden lainan ottamiseen tai tilin luomiseen. Voit tienata pennejä tai toteuttaa unelmiasi rahaisilla palveluilla.


 Koulussa kissasi voi opiskella hyödyllisiä aineita ja sivistyä.


 Kuntosalilla sinä ja kissasi voitte treenata monipuolisia kuntolaitteita hyödyntäen.



 Ulkoilutilat-osiossa kerrotaan hoitolan läheisistä ulkoilumahdollisuuksista, joihin hoitajat ja kisut voivat hoitotarinoissa mennä seikkailemaan.


 Hautausmaalle haudataan kaikki Mouruposkessa kuolleet hoidokkikisut. Siellä voit siis käydä katsomassa edesmenneitä hoidokkeja ja ostaa näiden haudoille vaikkapa kukkia.


Hoitolasta yleensä ja hieman historiaa

Etusivulla kerrottiin pääkohdat ja Mouruposken perustuspäivämäärä, mutta tässä tulee nyt hieman syvempää (ja osaksi myös fiktiivistä) tietoa.

Aijca kertoo:
"Netissä on jo aika kauan pyörinyt paljon erilaisia hoitoloita. Olen itsekin tutustunut ja seikkaillut niiden parissa ihan kiitettävästi, mutta vielä vastaan ei ole tullut ihan juuri minulle täydellistä hoitolaa, vaikka kaikki ovatkin olleet todella upeita! Ennen kuin keksin nämä ihanat kissat, suunnittelin tekeväni hoitolan, jossa pääkohtia olisivat ainakin ne, että hoitolaan tulisi jotain uutta, mitä aikaisemmin ei ole ollut ja että hoidokkeja voisi kehittää eteenpäin ikävaiheiden ja taitojen kautta. Ensiksi ajattelin tehdä hoitolan, jossa hoidettaisiin hamstereita, sillä löysin paljon kuvia hamsuista ja niiden eri ikävaiheista. Idea ei loppujen lopuksi oikein iskenyt, joten jatkoin etsimistä ja tutustuin näihin kissoihin sitten viimein Peachie's Collectionin kautta. Ja jotta hoitamisesta ei tulisi liian tylsää ja tosikkomaista, päätin, että kissat osaisivat puhua hoitotarinoissa. Näin aloin työstämään hoitolaa kisuleiden kustannuksella!

Löysin siis kauniin rakennuksen, joka vaikutti todella suloiselta pikkumökiltä. Tätä mökkiä kunnostettuani, sain siitä entistä ehomman; valkoiset lautaseinät ja vaaleanpunainen harjakatto loivat ystävällisen sekä vastaanottavan kuvan, ja istutettuani kukkia pihamaalle ja talon vieressä olevan lammen rantaan, kokonaisuus oli huikea! Jatkoin vaaleanpunaisen sävyä myös sisustuksessa; hoitolan päävärit ovatkin valkoinen, harmaa, musta ja ihanan rauhoittava vaaleanpunainen. Löysin hoitolaani heti omaksi kaverikseni kisun, Joikan, joka toimii hoitolan maskottina ja omana hoitsunani. Joikan avulla kehitin hoitolalleni nimen, Mouruposken. Joika oli jo heti alussa kova "juttelemaan" eli naukumaan ja mouruamaan hellyyttävällä tavalla. Lopulta hoitola täyttyi myös muilla kissoilla, joita päätin alkaa pitämään hoidokkeina, jotka odottavat innokkaasti sitä omaa ihanaa hoitajaa. Toivottavasti juuri sinusta on siihen, ota oma kisu ja liity meidän Mouruposkeen!"

Hoitolassamme on nyt myös oma maskotti. Tämä maskotti on tosin hieman erilainen kuin muiden hoitoloiden maskotit, tai no, ainakin se on päätynyt hoitolan hoiviin varmasti aivan eri tavalla kuin muiden maskotit. Nimittäin tämä toisella nimellä tunnettu "Riehuva lemmikkiapina" on kotoisin  simssiliinin Syys-markkinakojusta. Ostin tämän apinan yhdessä Joikan kanssa sieltä ja päätimme ottaa sen tänne hoitolan hoiviin. Tuossa alempana on kuva tästä apinasta, jonka nimeksi ristittiin nimigaalan tuloksin Raimo (Raimo Raivoisa Rapsuttaja).

Raimolla on paha tapa kiusata hoitolan kissoja ja luonteensa mukaan riehua hullunlailla! Raimon lempipuuhiin kuuluvat mm. kissojen karvojen - erityisesti viiksien kiskominen, pureminen, raivoaminen, kepposten kehittely ja tietysti niiden toteuttaminen. Jos Raimolla sattuu joskus olemaan vähän parempi päivä, sen saattaa saada lepytetyksi banaanilla, mutta toisinaan se ei onnistu alkuunkaan. Raimon voi löytää hoitolasta vähän kaikkialta kyhäilemässä omiaan, mutta parhaiten villi apina viihtyy Leikkihuoneessa tai Puuhakammarissa lymyten jossain piilossa valmiina säikyttämään jonkun. Raimon virallinen nukkumapaikka on kuitenkin Ullakko, jonne ei kannata eksyä silloin kun tämä apina on untenmailla, sillä sen herättäjälle ei hyvää seuraa.


Kuvia hoitolan tiloista

Kuva hoitolan ulkopuolelta olikin esillä jo etusivulla, mutta tässä on vähän kuvia sisätiloista. Mouruposkessa hoitajilla on siis omat huoneet, mutta myös käytettävissä yhteisiä tiloja, kuten keittiö, vessa, leikkihuone ja sen sellaisia.



Leikkihuone

Tämä huone on tarkoitettu kissojen ja hoitajien leikeille. Liukumäki ja muut tavarat huoneessa ovat tehty pehmoisesta muovista, joten loukkaantumisvaara on pieni. Leikkihuoneessa on mahdollista rakennella palikoista, tehdä temppuja esiin vedettävällä matolla, pelata palloa ja mitä ikinä hoitajana keksitkään.



Puuhakammari

Puuhakammarin pohjattomat kaapit ja hyllyt tarjoavat uutta tekemistä jokaiselle sadepäivälle, tai miksei aurinkoisellekin päivälle. Monenlaiset lautapelit ja palapelit, askartelumahdollisuudet, pulmapelit, näperrys- ja niperrystyöt sekä lukuhetket satukirjojen ohella viihdyttävät varmasti jokaista hoitolan kisulia.



Näytelmälava

Jos sinulla tai kissallasi sykkii näyttelyhimo tai joku muu taito, jota näytellä toisille hoitolan kissoille, se pääsee helposti oikeuksiinsa tullessaan esitellyksi tällä näytelmälavalla. Näytelmälavan takaosassa on varasto, josta löytyy rekvisiittaa ja asuja varmasti joka tarpeeseen.



Kylppäri

Hoitolan yhteisenä pesutilana toimii suuri ja kotoisa kylppäri. Siellä pesetät kisusi huoletta putipuhtaaksi. Myös muut turkinhoito ja -trimmaus laittautumiset onnistuvat mukavasti kylppärissä.



Ullakko

Hoitolan ylimmässä kerroksessa, johon pääsee vain tikkaita pitkin, sijaitsee ullakko. Ullakolle tuodaan kaikki tarpeeton tavara ja muut juhla-aiheiset koristeet, joita tarvitaan vain kerran vuodessa. Ullakolla seikkaillessa täytyy muistaa varoa sotkeutumasta hämähäkin seitteihin.



Keittiö

Mitä olisikaan kissojen koti ilman lämmittävää ja kotoisuutta uhkuvaa keittiötä? Keittiöstä löytyvät kaikki tarpeelliset välineet kisun ruokkimiseksi. Ruoat täytyy tietysti ostaa itse, mutta kattilat ja pannut ovat kaikkien käytettävissä. Myöskin perusmausteet ovat vapaassa käytössä.



Kirjasto

Kirjastossa on satukirjojen lisäksi mahdollista lukea historiikkeja, romaaneja, tietokirjoja ja sarjakuvia. Koska kirjasto on hyvin hiljainen ja rauhallinen paikka, siellä on myös hyvä ottaa päiväunia.



Juhlatupa

Nimensä mukaan juhlatuvassa vietetään juhlia aina kun siihen on aihetta. Joulujuhlat, juhannuskekkerit, ystävänpäivätapahtumat ja muut kalenteriin kuuluvat juhlistamistilaisuudet täyttävät tämän tuvan monta kertaa vuodessa. Juhlatuvan koristeluun tarvittavat koristukset löytyvät ullakolta ja ovat kaikkien käytettävissä.