Hoitajat

Täältä löytyvät kaikki Mouruposken hoitajat ja heidän hoidokkinsa! Tässä on luettelo hoitajista, ja nimeä klikkaamalla pääset katsomaan kyseisen hoitajan kaappia ja kaikkia sen sisältämiä tietoja.

 Noora 
 Odessa 

Tällä sivulla on myös tarkempaa tietoa hoitajakaappien sisällöstä ja symboleista. Lisäksi alempana on hoitajille tarkoitettu keskusteluchat, jonne voi kirjoitella milloin mitäkin. Myös ajankohtaisista uutisista informoidaan täällä!

Alla on kuva hoitajien oleskelutilasta.




 Hoitajien uutiset  Päivitetty 8. helmikuuta 2024

 Liitovarjokilpailu
Koristele kissallesi liidin ja ota osaa kilpailuun! Lue lisää...

 Apu-YP
Olisiko sinussa ainesta avustavaksi ylläpitäjäksi? Lue lisää...

 Sydänpeli
Heitä noppaa ja katso mitä voitit! Lue lisää...



Keskusteluchatit 














Kissojen chat

Ohjeita chatin käyttöön: Kirjoita kissasi nimi ja viestit niille tarkoitettuihin kohtiin ja lähetä viesti painamalla enteriä. Chat päivittää uudet viestit näkyville automaattisesti.
Vinkki: Hymiöt-painikkeen takaa löytyy kissojen naamakuvia, joita voi sisällyttää viesteihin "profiilikuvaksi".
Hoitajien chat

Ohjeita chatin käyttöön: Kirjoita nimimerkkisi ja viestisi niille tarkoitettuihin kohtiin ja lähetä viesti painamalla enteriä. Voit painaa myös välillä "päivitä" tarkistaaksesi onko uusia viestejä tullut ilman, että sinun tarvitsee päivittää koko sivua uudestaan. Chatissa ei saa kiroilla eikä haukkua muita!


Kissojen mielialasymbolit

Mahtimahta-vanoloinenOlet todella taitava hoitaja ja kissasi pitää sinusta paljon! Hienoa!
Hirmuhyvän-tuulinenHoidat todella hyvin kisuasi ja olet aktiivinen!
Ilmiselvän iloinenOlet hyvä hoitaja, jatka samaan malliin!
NormaaliHoidat hyvin, mutta vielä olisi parannettavaa.
Hätäisen harmistunutVoisit olla hieman aktiivisempi hoitaja.
Sanattoman surkuinenKissasi kaipaa enemmän huolenpitoa!
Kamalan kiukustunutOlet huono ja välinpitämätön hoitaja!
SairasKissasi on sairastunut! Käväisepä eläinlääkärillä!

Jos et ole hoitanut pitkään aikaan ilman erillistä ilmoitusta poissaolostasi, sinut erotetaan! Kissasi siirtyy sitten adoptoitavien kissojen joukkoon, mistä joku muu voi sen valita. Jos sinut on erotettu tai olet lopettanut, et saa tulla takaisin Kissahoitola Mouruposkeen kolmeen kuukauteen. Harkitse siis kunnolla, ennen kuin lopetat!

Jos lähdet lomalle, ilmoita poissaoloaikasi ylläpidolle vaikka Vieraskirjan kautta. Tällöin et joudu erotusuhan alle. Jokaisella hoitajalla on vuoden aikana käytettävissään maksimissaan 60 lomapäivää. Kun määrä tulee täyteen, et saa pitää lomaa ennen vuoden vaihtumista. Tämä järjestely siksi, että hoitajat jaksottaisivat lomansa kiireisimmille ajoille eikä kukaan olisi kirjoitusinspiraation puutteen vuoksi lomalla useita kuukausia.


Hoitajien kaapit

Hoitajien kaapeista löytyvät siis ihan perusasiat, mutta tässä on mainittuna ja selitettynä muutamia erikoisempia "toimintoja".

Horoskooppi
Kissojen horoskoopit eivät noudata samaa järjestelmää kuin ihmisten. Kissat tarvitsevat horoskooppejaan esimerkiksi joihinkin Ennustuskojun palveluihin tai Mourunen-lehden horoskooppi-osiota lukeakseen.

Elämäntavoite
Jokaisella kissalla on jokin elämäntavoite ja se näkyy hoitajan kaapissa. Elämäntavoite voi olla esimerkiksi, että kissasi haluaa saada elämänsä aikana 4 pentua, kohottaa jonkun taidon huippuunsa tai ostaa kaikki mahdolliset lelut kaupasta! Elämäntavoitetta ei ole pakko toteuttaa, mutta jos sen toteuttaa, saa siitä merkin kissan kaappiin ja 100 penniä rahaa!

Kokemusmittari
Kokemusmittarista sekä ikä- ja aktiivisuuspisteistä kerrottiin tarkemmin täällä.

Tasomerkit
Voit kehittää kissasi taitoja, kuten tottelevaisuutta, temppuja ja metsästystaitoja. Voit ansaita myös kerhoista kerhotasomerkkejä. Taitojen kohottamisesta ja kerhoista löydät lisää tietoa täältä.

Ystävät
Hoidokkikisullasi voi olla kissaystäviä, jotka ovat siis muita hoitolan kisuja. Ystäväkissojen kesken voi olla kirjeenvaihdossa ja saada ystäväetuja, kuten lahjoja ja muita ylläreitä. Parhaiten saat hankittua kisullesi kavereita kerhojen kautta. Näet kissasi ystävät sen hoitajakaapista. Kaveripyynnöt sovitaan kirjeiden välityksellä, ja kun kumpikin hoitaja on hyväksynyt asian, lisätään kissat automaattisesti ystäviksi.

Sukupuu
Sukupuu kertoo luonnollisesti kissan suvun. Aluksi kissalla ei ole sukua tai perhettä, ellei se ole jonkun muun kissan adoptoitu pentu. Sukupuun näet kissan hoitajakaapista. Sukupuu kasvaa sitä mukaa, kun kisusi saa sukulaisia, kuten jälkeläisiä yms. Lisätietoa sukupuista löytyypi täältä.


Sattumukset

Hoitamisesta tulee mielekkäämpää, kun kissallesi voi sattua kaikenlaista uutta. Kissan sattumuksista ei ole pakko välittää, mutta niitä voi koittaa "helpottaa" eri tavoilla. Jos kissallesi sattuu sattumus, siitä tulee ilmoitus hoitajakaappiisi.

Raivoisa rakastuminen 
Kissasi kaipailee rakasta itselleen tai on jo rakastunut johonkin tiettyyn toiseen kissaan. Perheen perustaminen tai ystävystyminen ihastuksen kohteen kanssa voi auttaa asiaa.

Innovaatioinnostus 
Kisusi voi myös kaivata kovasti uutta tekemistä tai puhkua intoa taitojen kehityksen ohella. Voit siis keksiä kaikenlaista aktiviteettia kisullesi, sillä symbolin ilmestyessä kissasi kaappiin, se puhkuu paljon intoa uusiin asioihin, erityisesti kerhotoimintaan.

Hillitön hepuli 
Hoidokkisi voi saada myös hepulin ja seota sen myötä. Se ei kuitenkaan ole vaarallista, kissasi on vain entistä riehakkaampi. Hepuliin voi hakea helpotusta eläinlääkäristä tai sitten vain ottaa rauhallisemmin kissan kanssa.

Mielipaha masennus 
Kisusi voi myös masentua ja turhautua. Silloin olisikin hyvä, jos keksisit jotain uutta ja piristävää sille, mutta erityisesti sinun on huomioitava ja hoivattava kisuliasi. Masennus voi iskeä ihan yllättäen hyvinkin hoidetulle kissalle.

Ärsyolo 
Kissasi voi tuntea kiukkuisuutta kaikkea kohtaan. Ärsyolo menee ohi ajan myötä, mutta se tulee helposti esiin, jos kissan hoitaminen on jäänyt vähälle, mutta kyllä ärsyolo voi iskeä taidokkaasti hoivatullekin kissalle.

Biletyspula 
Kissasi voi olla todellisen bailaamisen pulassa ihan niin kuin jotkut ihmisetkin. Tällöin olisi hyvä viettää aikaa ystävien kanssa vaikkapa katsomalla leffaa tai tekemällä muuta mukavaa. Ja vaikka nimensä mukaisesti ihan vain bilettää porukalla tarinoissa!

Matkamania 
Kyllä vain, kisulillesi voi iskeä oikea matkoille pääsemisen hinku! Tähän auttaa tietenkin matkustaminen eteläisille hiekkarannoille, tai sitten vain vähän viileämpiin oloihin. Pääasia on, että kissasi pääsee vähän reissaamisen makuun.

Sikakauhee stressi 
Suuri työmäärä voi aiheuttaa kissapoloille stressiä. Etenkin useiden kerho-, taito- tai koulutarinoiden kirjoitus tai muut tekemättömät tehtävät ja kiire lisävät ja stressiä. Stressin oireita saa lievennettyä pitämällä taukoa jatkuvasta taitoilusta ja nollaamalla mielen vaikkapa kävelylenkillä tai joogaamalla.

Varsinainen fobia 
Jos kissallesi sattuu jotakin oikein karmaisevaa hoitotarinoissa tai ylipäätään jotakin dramaattista kasvamisen ja kehittymisen yhteydessä, siitä voi syntyä kisulle hetkellinen ja voimakas fobia! Fobia katoaa kätevästi rauhoittamalla ja hellimällä hoidokkiasi.

Vimmaisa vauvakuume 
Kissoilla on perheenperustus- ja suvunjatkamistarve, ja parhaiten halun saa tyydytetyksi pentujen hankkimisella. Vauvakuume iskee useimmiten vakituisissa suhteissa oleville ja vanhahkoille aikuisille kissoille, joilla ei ole vielä pentuja. Mutta kuitenkin vauvakuume voi ilmaantua kenelle tahansa.

Mieletön mammonahimo 
Kissasi tarvitsee pennejä turvaamaan elämäänsä, mutta joskus homma voi mennä vähän överiksi. Tällöin kisulla on pakkomielle tienata paljon pennejä kaikesta mahdollisesta, eikä hänen elämäänsä mahdu kuin pennejä. Mammonahimo helpottaa, kun kissa oivaltaa, ettei penneillä saa kaikkea. Tehkää jotain uutta kissanne kanssa, ja yrittäkää löytää toinen sisältö elämälle. Pennihimo laantuu myös, jos kissasi kokee saaneensa kasatuksi riittävän ison summan pennejä, mm. lottovoiton kohdatessa.