Eläinlääkäri


Jos kisusi hoitajakaappiin on tullut ilmoitus hoidokkisi sairaudesta, voidaan se hoitaa täällä eläinlääkärissä. Kissasi paranee ostettuasi tautiin tepsivän lääkkeen, mutta saat lisää kohotusta terveystarpeeseen jos kirjoitat myös tarinassa eläinlääkärikäynnistä. Sama koskee myös eläinlääkärin tarjoamia muita palveluita.

Alempana on kuva Mouruposken lääkäristä. Se ei siis ole mikään suuri sairaala, vaan ennemminkin pieni ensiapuklinikka. Silti siellä voidaan hoitaa kaikki mahdollinen kissaasi liittyvä sairaus.



Tässä on esittelyssä myös hieman eläinlääkärin henkilökuntaa. Lääkäriin kuuluu ambulanssi ja sen kuljettaja Kuiku, joka toimii myös hoitajana. Itse tohtori, nimeltään Tomelius, hoitaa kaikki vaikeammat tapaukset. Eläinlääkärissä on myös pari muuta työntekijää mm. hoitamassa vastaanottotiskiä ja siivoustehtäviä.

Kuiku & Tomelius

Voit kysyä kissojen sairauksiin liittyviä kysymyksiä Kuikulta ja Tomeliukselta vaikkapa Vieraskirjan kautta. Kuiku ja Tomelius pyörittävät eläinlääkärinsä yhteydessä myös apteekkia, josta voit ostaa kisullesi tarvittavat lääkkeet. Apteekin löydät tuosta alapuolelta niin kuin myös muiden hoitotoimenpiteiden hinnat.

  1.Kynsien leikkuu
Eläinlääkärin osaava henkilökunta hoitaa kynsien leikkaamisen hellästi ja huolellisesti. Tämä toimenpide kohottaa kissan terveyttä 3 pykälää. Kynsien leikkuu maksaa 7 penniä.
  2.Takkujen poisto & turkin siistintä
Hoida kissasi turkki kerralla kuntoon tätä palvelua hyödyntäen! Tämä toimenpide kohottaa kissan siisteyttä 4 pykälää. Takkujen poisto ja turkin siistintä maksaa 8 penniä.
  3.Hammaspesu & hammaskiven poisto
Hammaslääkärin vastaanotolle voit saapua tarkastuttamaan kissasi hampaiden kunnon. Tämä toimenpide kohottaa kissan hygieniaa 3 pykälää. Hammaspesu ja hammaskiven poisto maksaa 5 penniä.
  4.Raskauspalvelu
Varmista että odottavalla äitikissalla ja maha-asukeilla on kaikki kunnossa! Raskauspalvelussa saat myös selville syntyvien pentujen määrän ja sukupuolet etukäteen, joskaan tiedot eivät välttämättä pidä 100% paikkaansa. Tämä toimenpide kohottaa kissan terveyttä 2 pykälää. Raskauspalvelu maksaa 5 penniä.
  5.Rokotuksen tarve
Kisusi voi tarvita rokotteen uuteen ikävaiheeseen siirryttäessä, ja kissa olisi hyvä rokottaa myös matkalle lähdettäessä, mutta se ei ole suinkaan pakollista.
 Rokote maksaa 10 penniä.
 
  6.Haaverehin
Jos kisullesi sattuu jotain esimerkiksi hoitotarinoissa, voi pipit, haavat ja naarmut paikata laastarilla. Laastareita voi ostaa talteen kissan kaappiin. 
Laastari maksaa 2 penniä.
   Kuume
Jos kissallasi on kuume, paras parannus siihen on kuumetta laskeva lääke ja nenäliinat niistämiseen. 
Kuumetta laskeva lääke ja nenäliinat maksavat yhteensä 12 penniä. Nenäliinoja voi ostaa pelkästään kissan kaappiin säilöön, hinta on tällöin 4 penniä.
 
   Flunssa ja nuha
Nuhan ja flunssan sattuessa kisulle kannattaa hankkia parannukseksi lämmintä kaakaoon sekoitettua yskänlääkettä ja nenäliinoja. 
Yskänlääke ja nenäliinat maksavat yhteensä 12 penniä. Nenäliinoja voi ostaa pelkästään kissan kaappiin säilöön, hinta on tällöin 4 penniä.
 
   Vihreä virus
Vihreä virus aiheuttaa kisullesi mahakipua, huonoa oloa ja oksentelua. Myös ripuli on mahdollista. Lääkkeeksi kelpaa parhaiten Vihreä pilleri. 
Vihreä pilleri maksaa 10 penniä.
   Sininen pöpö
Sininen pöpö synnyttää kissallesi kovan päänsäryn ja huimauksen tunteen. Kisun on tällöin otettava rauhallisesti ja popsittava parannukseksi Sininen pilleri.
 Sininen pilleri maksaa 10 penniä.
   Punainen bakteeri
Punainen bakteeri saa aikaan nenäverenvuotoja, vilunväreitä ja silmätulehdusta. Punainen pilleri parantaa nopeiten kaikki oireet.
 Punainen pilleri maksaa 10 penniä.
   Punkki
Jos kissasi turkkiin on kiinnittynyt punkki, ovat kutinat ja arat alueet ihossa yleisiä. Punkin voi poistaa ostamalla saksia muistuttavat pinsetit ja napata punkki irti ihosta. 
Pinsetit maksavat 8 penniä.
   Keltainen kirpistelijä
Keltainen kirpistelijä ilmestyy usein kissasi korvaan, ja tekee kissan kuulon huonommaksi. Kirpistelijän saa pois laittamalla Keltaista voidetta korvien päälle.
 Keltainen voide maksaa 10 penniä.
 Vihreä pureskelija
Vihreä pureskelija pureskelee usein kissan häntää. Karvat irtoavat helposti, ja iho näyttää vähän punettuneelta. Karvat kasvavat nopeasti takaisin ja iho tulee normaaliksi, jos kissasi saa vihreän ruiskun. (Ainoastaan eläinlääkäri saa antaa)
 Virheä ruisku maksaa 11 penniä.
   Violetti vipeltäjä
Violetti vipeltäjä ilmestyy usein kissasi turkkiin. Vipeltäjä voi saada aikaansa violetinväristä ihottumaa. Ihottuman ja vipeltäjän saa pois syömällä violettia sientä. 
Violetti sieni maksaa 8 penniä.
Abaku-sairaus
Tämä "alienbakteeri" aiheuttaa abaku-sairautta, joka muistuttaa aluksi tavallista flunssaa, mutta taudin edetessä pidemmälle oireet muuttuvat kummallisiksi: Kissan turkki alkaa värjäytyä vihreäksi ja tämä saattaa oksennella sateenkaaria. Voit suojata kissaa ennaltaehkäisevällä rokotteella, mutta jos tauti on jo iskenyt tarjoa kissalle lämmintä teetä, johon on sekoitettu vihreitä ituja. Rokote maksaa 15 penniä, ja vihreät idut maksavat 28 penniä.


Ilmoita ostoksista Vieraskirjassa!