Ulkoilutilat

Tässä hieman esittelyä Mouruposken lähistöllä olevista paikoista. Kaikkialle pystyy kulkemaan kävellen, mutta bussilla pääsee nopeammin perille.



Marketti, Eläinlääkäri, Postikonttori ja Matkatoimisto

Nämä kaikki palvelut sijaitsevat yhdellä ja samalla kadulla, lähellä Mouruposkea. Se on hyvin kätevää, sillä asioille ei tarvitse lähteä kovin kauas. Kadulla toimii myös joitain muita yrityksiä, kuten pieni kahvila, kukkakauppa, elokuvateatteri, kuntosali, ravintola, uimahalli, koulu ja pankki. Vaikka shoppailumahdollisuudet eivät ole järin mahtisuuret, on silti kävelykatua pitkin kiva talsia. Kauniit kukkaistutukset ja tyylikkäät koristeet, katulamput ja kivetys piristävät tunnelmaa jopa sateella.




Kirkko & Hautausmaa

Kuten yleensä, kirkon yhteydessä on hautausmaa, ja tälle hautausmaalle haudataan myös Mouruposken hoitolassa kuolleet kissat. Hautausmaan yhteydessä on myös hautausmaan kauppa, josta voit ostaa kaikkea pientä edesmenneiden kissojen haudoille. Itse kirkon kauniista ja rauhoittavasta ilmapiiristä voit nauttia kissasi kanssa milloin haluat, sillä kirkko on auki joka päivä. Pyhinä, erityisesti jouluna, kirkossa on kaikenlaisia messuja ja seremonioita, joihin jokainen on tervetullut.




Naukukukkula

Mouruposken hoitolan kupeesta kohoaa korkeahko mäki, jota kutsutaan Naukukukkulaksi. Naukukukkulalta näkee kaupunkiin ja muualle Mouruposken ympäristöön. Maisemat ovat todella kauniita ja lumoavia, sillä Naukukukkulalle paistaa aina aurinko. Se sijaitsee jännittävällä paikalla kohoavan vuoren rinnettä, eikä pilvet pääse tuulen vieminä sen kohdalle. Naukukukkulalla voit siis patikoida kisusi kanssa tai viettää ihanan retkipäivän huolehtimatta sateesta! Naukukukkulan juurella on myös pieni järvi, jossa voi pulahtaa vilvoittavaan veteen tai lähteä pienelle ajelulle veneellä.




Koivikkoketo

Laajan koivualueen keskellä kulkee muutaman kilometrin pituinen hiekkatie, jonka varrella voi harrastaa vaikkapa suunnistusta. Koivikkokedoksi tätä koivumetsää kutsutaan sen valoisuuden takia. Kedoillahan yleensä paistaa aurinko, samoin myös täällä koivumetsässä. Koivut muistuttavat suuria kukkia kedolla. Suunnistusreitillä on myös mahdollisuus tunnistaa eläimiä ja tehdä rasteilla olevia tehtäviä, tai sitten ihan vain lenkkeillä ja ulkoiluttaa kisua kauniissa maisemissa.




Kukkaniitty

Koivikkokedon läpi käveltyään päätyy kauniille kukkaniitylle, joka on parhaimmassa kukoistuksessaan keskikesän aikoihin. Kaunis ympäristö on mitä parhain eväsretkipaikka lämpimänä kesäpäivänä. Kukkaniityllä kissasi voi myös seurata kukissa pörräävien mehiläisten touhuja, jahdata perhosia tai istahtaa nurmelle ja kastaa tassut niityllä olevaan pieneen lähteeseen.




Punapensaspolku

Punapensaspolulla liikuttaessa täytyy olla tarkkana, että ilmassa leijaileva siitepöly ei joudu silmiin, sillä se voi aiheuttaa kutinaa ja kirvelyä. Muuten Punapensaspolku on hyvin suosittu retkeilyreitti, sillä se johtaa kodikkaalle retkipaikalle, jossa voi telttaillessa viettää huoletta parikin päivää. Punapensaspolun maasto on ihanteellista, pehmeää ruohoa, jossa on hyvä astella. Jos sattuu olemaan oikeaan aikaan vuodesta liikkeellä, saattaa päästä maistamaan ihania punapensasmarjoja.




Minimerenranta

Jonkin matkan päässä, ihan Mouruposken rajoilla, on löydettävissä rauhallisen ihana ja pieni merenranta. Siellä voi uida ja pulikoida sekä ottaa aurinkoa. Meri-ilmasta nautiskellessa ja simpukoita kerätessä voi kuulla myös merenneitojen laulua. Minimerenrannalla sijaitseviin saariin ei ole lupa mennä, sillä siellä pesivät harvinaiset, rauhoitetut lintulajit, joita on suojeltava ulkopuolisilta. Loivilla rantakallioilla liikkuu silti muita eläimiä, joita saa luvallisesti tutkia ja katsella lähempääkin.




Vuoroveden paljastama saari

Laskuveden aikaan merenpinta laskee sen verran että yhdelle Minimerenrannan lähistöllä olevalle saarelle pääsee talsimaan kuivin tassuin. Saari ei ole kovin suuri, mutta sieltä löytyy kyllä monenlaisia jänniä paikkoja jonne kissasi voi työntää uteliaan nenänsä, esimerkiksi mystinen kissaluola. Leikit on kuitenkin lopetettava hyvissä ajoin, jotta saarelta ehtii poistua ennen nousuvettä.




Kissaluola

Vuoroveden paljastaman saaren lounaispäädystä lähtee kapea riippusilta, joka yhdistyy toiseen saareen ja siitä edelleen mystiseen kissaluolaan. Luolan suuaukko avautuu vain auringonsäteiden osuessa luolan huipulla olevaan kissankorvaan tietyssä kulmassa, joten joskus innokas tutkimusmatkailija saattaa joutua palaamaan tyhjin tassuin takaisin. Riippusillat ovat niin kapeita että vain kissat voivat käyttää niitä, joten kukaan ihminen ei ole päässyt vierailemaan mystisessä kissaluolassa. Hoitajat voivat toki yrittää udella paikasta kissoiltaan, mutta jostain syystä luolassa vierailleet katit ovat kovin vaitonaisia eivätkä kerro kokemuksistaan. Uskaltaako kissasi selvittää luolan salaisuuden?




Kivinen kuratie

Suurien lehmuspuiden välissä kulkevaa kivistä kuratietä pitkin pääsee pois Mouruposken ympäristöstä. Se johtaa siis muihin kaupunkeihin ja toisiin hoitoloihin. Kivisen kuratie -nimen tämä reitti on saanut siitä, kun aikoinaan koko tie oli terävien rikkolohkareiden peittämä ja joutui usein mutavyöryjen armoille. Nyt niistä ajoista ei enää ole tietoakaan, ja kauniit puutkin ovat alkaneet kasvaa tien reunoille mutavyöryistä syntyneeseen ravinteikkaaseen maaperään.