Mourunen 15


Sisällys

1. Tervehdys
2. Testeri: Kuorrutedonitsi  VS Suklaadonitsi
3. Sesonkisähläilyt: Juhannuksen muistelua
4. Jännäritarinoita
5. Haastattelu: Syksyinen kyselytuokio
6. Aamun sää
7. Horoskoopit
8. Ruun ruoka-arvostelut
9. Xiwawan leikkinurkka
10. Uutta: Erikoisia lomakohteita
11. Lopetus




____________________________________________________________________

1. Tervehdys

Hei! 

Lehden julkaisuajankohta on jatkuvasti lykkäytynyt ja siksi tämä numero sisältää juttuja oikeastaan kesästä jouluun saakka, mutta viimein painotuore Mourunen on hyppysissänne! Pidemmittä puheitta päästän teidät perehtymään lehden sisällön pariin, mukavia lukuhetkiä!

- Kasa

____________________________________________________________________

2. Testeri: Kuorrutedonitsi VS Suklaadonitsi

Testerissä Mouruposken kissat testailevat Marketin tuotteita ja kertovat niistä mielipiteensä. Tänään testikissoina toimivat Patukan ja simssiliinin kissat Melodee ja Untuva!

 <- Melodee || Untuva -> 

Tällä kertaa testerikissat perehtyvät donitsien ihmeelliseen maailmaan ja pistävät makunystyränsä koetukselle! Kumpi maistuu herkullisemmalta: suklaa vaiko sittenkin mansikka? 

 <- Kuorrutedonitsi (3 penniä) || Suklaadonitsi (3 penniä)  -> 

1. Kumpi donitsi vaikuttaa ulkokuoren perusteella herkullisemmalta? Miksi?
 Suklaadonitsi, koska se näyttää täyteläisemmältä.
 Jos pitää pelkän ulkoasun perusteella valita niin sanotaan kuorrutedonitsi, sillä siinä on nätti vaaleanpunainen kuorrute. *tuijottaa donitsia hyvän tovin haaveileva ilme kasvoillaan*

2. Nyt saa maistaa! Haukkaa vuorollaan pala kummastakin donitsista ja kuvaile makuelämyksiä.
 Hmm.. *mietteliästä maiskutusta* kuorrutedonitsissa itse donitsi on keskiverron makuinen, maukas mutta tavallinen. Pinkki kuorrute on hieman liian makeaa. *Lisää mietteliästä maiskutusta* Suklaadonitsissa on mehukas donitsi ja samalla ihanan kaakaoinen ja makea kuorrute. Strösselit tarttuvat kitalakeen epämukavasti.
 Tartun ensin kuorrutedonitsiin sillä olen kuolannut sen perään heti ensimmäisestä kysymyksestä lähtien, mutta juuri kun olen haukkaamassa maistiaista päätän sittenkin jättää suosikkini viimeiseksi ja aloittaa suklaasta. Maku on läpikotaisin suklaa, sillä sekä taikina että kuorrute ovat suklaisia. Kuorrutedonitsissa on sen sijaan enemmän makuelämyksiä, sillä taikina maistuu... no, perus taikinalta ja kuorrute on vadelmaa - eikun hetkonen, ehkä sittenkin mansikkaa?

3. Sitten päästään tähän kaikkien huulilla olevaan kysymykseen... Kumpi, kuorrutedonitsi vai suklaadonitsi???
 Suklaadonitsi, koska siinä oli täyteläisempi taikina ja vähemmän överimakea kuorrute.
 Kuorrutedonitsi oli alusta alkaen lempparini, eikä mielipiteeni muuttunut testien aikana. Siinä on monipuolisemmin makuja, enkä sitä paitsi tykkää suklaaövereistä.

4. Kerro testissä ilmenneet plussat ja miinukset.
 Nnnosiis miinuksina suklaadonitsissa oli nämä ärsyttävät strösselit ja kuorruteversiossa liian makea kuorrute, plussina vaan yksinkertaisesti se että donitsi on hyvää.
 Kuorrutedonitsi sekä näyttää kauniilta että maistuu herkulliselta monipulisine aromeineen. Se on myös arvoituksellinen, sillä en vieläkään tiedä, onko kuorrute mansikkaa vai vadelmaa! *ottaa toisen testihaukun tuumiakseen asiaa* Suklaadonitsin kuorrutteessa olevat nonparellit ovat plussaa, mutta muuten yksipuolinen makuelämys jättää hieman kylmäksi.

5. Kelle kaverillesi suosittelisit näitä herkkuja?
 Cara ihastuisi pinkkiin kuorrutedonitsiin jo pelkästään ulkonäöltä, ja hän tykkää kaikista herkuista ylipäätään. Uskon että eräälle anjovisaivollekin maistuisi.
 Useimmat kissat pitävät herkuista, joten varaamalla illanistujaisiin donitseja ei voi mennä pahasti pieleen! Kannattaa valita muunkin makuisia donitseja kuin vain omia lemppareita, sillä muiden makumieltymykset saattavat vaihdella.

Kiitos vastauksista! Donitsien paremmuudesta ei nyt saatu selkeää vastausta, sillä kumpikin testeri oli eri mieltä, mutta ehkä niistä makuasioista ei voi kiistellä. Kerrankin testaukset sujuivat rauhallisesti ilman sählinkejä, toimittajalle ei edes jäänyt mitään sotkuja siivottavaksi kun testikappaleet syötiin viimeistä murusta myöten!

____________________________________________________________________

3. Sesonkisähläilyt: Juhannuksen muistelua

Palstaa ylläpitävät Odessan kissat!

Tällä kertaa sesonkisähläilyt päättivät muistella juhannusta, tämän harmaan syksyn, ja pikkuhiljaa jouluisenkin tunnelman lomassa. Tämä juhannusjakso ei ollut siis kuvattu liveksi, kuten aiemmat sesonkisähläilyt.

Kiitos jo kesällä tarinan vääntäneelle Simssiliinille, ja toivottavasti pidätte tällä kertaa hieman lyhyemmistä sesonkisähläilyistä.

Sesonkisähläilyt päättivät juhannuksen alla järjestää juhannusjuhlat, ulkona, kauniissa säässä. Tällä kertaa hoitajatkin pääsivät halutessaan sesonkisähläilyihin mukaan, eikä juhlat olleet mitenkään hoitajilta salassa, kuten usein.

Kuvaaminen aloitettiin hyvissä ajoin, jolloin sytytettiin juhannuskokko. Sytyttäjänä toimi ensin epähuomiossa Kinuski.
”A-apua, kameramies, tota, meijän nurtsi palaa!” Kinuski sanoi äkkiä.
”Niin mitä sanoit?” kysyi Odessa joka kääntyi katsomaan.
”Kinuski NURTSI PALAA!” Odessa karjaisi.
”Kameratybä ei auta!” Kinuski ihmetteli. Noki ja Coco kantoivat ison ämpärillisen vettä, Odessa toisen ja Clarissa, Marja sekä Ava vielä kolmannen, joilla alkava nurmikkopalo saatiin taltutettua.
”Miks kameratybä et auttanu?” Kinuski kysyi seuraavaksi kameratybältä.
”Nokun mä oon WINNIE! Kun mä tuuraan kameratybää kun se kävi veskis, aa tuolt se tulee! Kameratybä mä sain hyvää matskuu!….” Winnie alkoi huutaa juostessaan kameratybän arvokas kamera kädessään kohti kameratybää. Kuva heilui ja tärisi.
”Varovasti Winnie!” kameratybä huusi kauhuissaan. Kun kameratybä sai kameran itselleen, tämä pussasi sitä kameraan.
####### tuo ei pitänyt tulla tähän *murinaa**ärinää* kuka oli tämän ohjelman leikkaajana?! T: kameratybä ######

Pian porukkaa alkoi saapua tapahtumapaikalle, ja juhannuskokko saatiin sytytettyä. Tällä kertaa ei annettu Kinuskin sytyttää, vaan sytyttäjä oli Odessa. Tämän kameratybä kuvasi ohjelmaan, ja toivoi samalla ääneen, että hänen omin sanojensa tavoin jotain äksöniä tsetalla, olisi tapahtunut.

Quz, Tulpe ja Wiipelikin olivat päättäneet osallistua Sesonkilähläilyjen juhannusjuhlaan, ja saapuivatkin paikalle viimeisinä kaikista ketkä olivat ilmoittaneet tulostaan, joka tarkoitti, että kaikki olivat paikalla. Aluksi kolmikon huomion kiinnitti komeasti roihuava suuri juhannuskokko, joka valaisi ja lämmitti juhlapaikkaa.
"Vau, mennään polttamaan vaahtokarkkeja!" Wiipeli innostui, ja kissat juoksivat muiden kokon ympärille kerääntyneiden kissojen sekaan. Kaikenlaiset grillaustarpeet oli tosiaan huomioitu, ja vaahtokarkkien lisäksi päästiin paistamaan myös itse koottuja vartaita. Wiipeli halusi aloittaa karkeilla ja Quz tökkäsi grillitikun päähän makkaran.
"Hmm, minulla ei olekaan nälkä, nähdään myöhemmin", Tulpe huikkasi ja katosi omiin puuhiinsa.

Kamera kuvasi yleistä oloa hetken aikaa, ennenkuin meni Kinuskin viittomana haastattelemaan juhlijoita. Ensimmäiseksi haastattelijoina toimivat siis Coco ja Marja, jotka haastattelivat ensimmäisinä hoitajia:
”Mikä meno?” halusi Marja kysyä DJ mäisesti.
”Ihan okei” Noora naurahti vastaukseksi kaikkien puolesta.
”Joo ihan dee jii meno! Hei musiikkia!” Simssiliini ehdotti Odessalle joka kiiruhti toteuttamaan tämän toiveen. Noki kiiruhti Kinuskin kanssa hakemaan DJ tarvikesetin, joka läytyi hoitolan ullakolta.
Nämä alkoivat soitella musiikkia, ja Marja sekä Coco kiiruhtivat heti hoitajien haastattelun jälkeen mukaan.

Wiipeli viittoi siskoaan Winnietä tulemaan luokseen. Tyttöjen jutellessa vaahtokarkkien vahtiminen unohtui, ja kun Wiipeli tarkasteli paistoksiaan oli hänellä edessään kaksi mustaksi käristynyttä limaista palloa.
"Yäk, ei näitä voi syödä", Wiipeli irvisti ja viskoi koko kepin menemään.
"Hyi, kuka täällä heittelee toisten niskaan tahmaisia vaahtokarkkeja??!" äkäinen Noki ulisi, sillä kärventyneet karkit olivat tippuneet hänen päälleen.
"Uppista!" Wiipeli ja Winnie hihittelivät mokalle.
Winnie loikki Noen luo ja nappasi tahmaiset vaahtokarkit Noen turkista, niin että Noen turkkiin jäi vielä vaahtokarkkia, sekä päinvastoin karvoja tuli vaahtokarkkeihin.
”Ei nyt sovi hyviä vaahtokarkkeja pois heittää!” Winnie sanoi ja tunki vaahtokarkit suuhunsa. Äkkiähän ne sieltä pois tulivat, nimittäin Wiipelin päälle.
”Perun sanani siitä hyvästä” Winnie sanoi kärsivän kuuloisella äänellä. Siskokset alkoivat kikattaa, ja Winnie auttoi Wiipeliä siivoamaan vaahtokarkkisotkut pois tämän päältä. Quz saapui paikalle ja jakoi paistamansa makkaran pentujensa kanssa, jotta nämäkin saivat jotain syömistä.

Tulpe oli päätynyt Kinuskin ja Avan kanssa kukkaniitylle, sillä Kinuski oli kertonut tietävänsä hauskoja juhannustaikoja tulevan sulhon henkilöllisyyden selvittämiseen. Kameratybä oli tietenkin laittanut tronekameran seuraamaan tyttökolmikkoa, tuomaan mahdollisimman erilaista sisältöä ohjelmaan. Ja tronekamera siksi, ettei itse jaksanut juosta näiden ripeiden kissojen perässä.
"Jos juhannuksena löytää neliapilan, on sulhasonni taattu! Käen kukahdusten määrä puolestaan kertoo vuodet puolison löytämiseen", Kinuski kertoi. Kaikki alkoivat höristellä korviaan kuullakseen linnun ääntelyä, mutta kaikki käet taisivat olla jo nukkumassa sillä mitään ei kuulunut. Yhtään neliapiloitakaan ei löytynyt ja Tulpe alkoi jo luopua toivosta, mutta Kinuski tiesi vielä yhden taian.
"Kun pesee kasvot joenrannassa juhannusyönä, näkee vastarannalla tulevan puolison", Kinuski selitti. Kukkaniityllä ei ollut kuin pieni lähde, mutta kissat arvelivat sen kelpaavan heidän tarkoitukseensa. Tytöt kumartuivat lähteen reunalle ja huiskivat viileää vettä kasvoilleen.
"En uskalla katsoa", Ava vinkaisi jännittyneenä. Tulpe ja Kinuski tarttuivat harmaata kissaa tassuista, ja kaikki kohottivat yhtä aikaa katseensa ylös nähdäkseen...sammakon.
"Tuoko muka on meidän tuleva puolisomme?" Tulpe parkaisi yökkäillen.
"Hei, tiedättekö sen sadun sammakkoprinssistä? Ehkä tuo kurnuttaja on oikeasti komea prinssi!" Kinuski uskoi.
"Ooh", Ava ja Tulpe henkäisivät, ja hetkessä kaikki kolme säntäsivät sammakkoparan perään. Oli sanomattakin selvää, ettei sammakko muuttanut muotoaan vaikka sitä kuinka ahkerasti yritettiin pusutella...

*pomppaus tronekamerasta kameratybän kameraan*
Juhannuksen sesonkisähläilyjuhlat olivat iloiset, ja sesonkisähläilyn tarjoilijanelikko Noki, Marja, Winnie ja Coco kiertelivät vuorotellen tarjoilemassa erinäköistä purtavaa. Noen tarjottimelta löytyi mm. makkaraa, lihapiirakkaa ja kalaa paahdettavaksi kokossa, Marjalta taas erinäköisiä ja makuisia nyyttejä, Winnie oli herkkuvastaava, eli tämän tarjottimelta löytyi mm. vaahtokarkit ja marjavartaat. Coco kierteli samanlaisen tarjottimen kanssa kun Noki, mutta muulloin oli pizzavastaava, eli teki eräällä pöydällä pizzoja, kissan tai hoitajan haluamalla täytteellä, ja sen sai sitten mennä paistamaan kokossa, kuin pizzauunissa.
Normaalit karkit, eli ne, jota Winnie ei kannellut, löytyi herkkupöydältä, jonne oli koottu myös niitä herkkuja, joita kuljeteltiin ympäri aluetta, jos vaikka tarjoilija ei osuisi juuri kohdalle.
Joku kissoista oli aina DJ-vastaava, ja myös Kinuski ja Ava auttoivat näissä hommissa kukkaniityltä palatessaan.
Saivat toki myös järjestäjäkissat aikaa ystävien kanssa, ja muuten vaan hengailuun. Se oli toteutettu niin, että aina vähintään kaksi kissaa pääsi oleilemaan, kun muut tarjoilivat, tekivät pizzoja ja soittivat musiikkia.

Kun oli Cocon ja Clarissan vuoro hengata, ajautuivat he tietenkin Cindyn luo, herkkupöydän ääreen, jossa tämä hengaili.
Kun taas oli Marjan vuoro, oli aika pitää jälleen siskoskokous Mustikan ja Vatun kanssa lempimarjavartaita paahtaen, ja lempisuklaamakuja sulattaen päälle.
Noen vuorolla tämä hengaili Tuhkan ja Quzin kanssa, joista jälkimmäinen sai pentujen silmällä pidosta hieman lomaa juhannusillallekkin, kun Kinuski lupasi hoitaa tämän hetkisen aikaa.

Ilta oli rattoisa, ja se jatkui myöhäiseen iltaan, pentujen nukahtaessa kokkotulen ääreen.

____________________________________________________________________

4. Jännäritarinoita (Mouru 10-wee!)

Kymppivuoden spessut jatkuvat vaikka Mouru on nykyään jo 11 vuotta vanha. .-D 

Tavallisten "ruokin ja kylvetin kissani" -tarinoiden lisäksi hoitajat ovat toisinaan kirjoittaneet jännittäviä seikkailutarinoita, joissa on huimia käänteitä ja paljon vaaratilanteita! Nostan nyt esille muutaman mieleeni jääneen hoitotarinan Mouruposken historiasta.

1. Anytimen egyptinmatkatarinasta on rento lomatunnelma kaukana kun Any ja simssiliini jäävät kissoineen loukkuun pyramidin sisään. Luvassa on tappavia ansoja ja muumion langettama kirous!

"Mitkä nuo ovat?" Anytime kysyi ja osoitti pääkalloja otsassa. "Luulen että saitte jonkinlaisen kirouksen", simssiliini epäili. "Öö, katsokaa taaksenne", Mitteri sanoi. Muumio ei ollukaan vielä kuollut. Naamion silmät muuttuivat taas punaisiksi ja hiekka pöllysi. Tunsimme voimiemme heikkenemän. Ehkä muumio laittoi kirouksen jo käytäntöön. Suljimme kaikki silmämme ja lyhistyimme maahan."
Lue koko tarina klikkaamalla tästä!

2. Tararoolijan Lutte-kissa karkaa kotoa ja päätyy eriskummallisten katukissojen luokse. Pentu tekee kaikkensa sopeutuakseen joukkoon, mutta onko kaikki sen arvoista?

"Jos haluut mukaan jengiin, hanki meille päivän ruoat!" sanoi porukan pomo, Jeremy ja hänen tyttöystävänsä, Alice mourusi ilkeästi. Nielaisin ja lähdin kiipeämään ylös liukasta ränniä pitkin. Näin katon reunalla pulun. Syöksähdin tätä kohti. Hyppäsin. Vaan pulu lensi pois alta ja minä paiskauduin päistikkaa kovalle asfaltille."
Lue koko tarina klikkaamalla tästä!

3. Tiksun tarinassa koko Mouruposken hoitola joudutaan evakuoimaan tulvatapauksen vuoksi. Tarina on hurjan pitkä ja tapahtumarikas, joten suosittelen varaamaan käden ulottuville jotakin naposteltavaa ja ottamaan mukavan asennon lukuhetkeä varten!

"Menimme peräkanaa ikkunan eteen. Riuhtaisin sen auki, jolloin hyinen ilma syöksyi huoneeseen. Kuumetta poteva Naomi tärisi. Hapuilin toisella kädelläni palotikkaita, jotka kulkivat katosta maahan. Otin toisella kädelläni Amizin ja laitoin sen märälle ikkunalaudalle. Amiz vilkaisi minua silmät kyynelissä. Tämä oli kissoille varmaan hirveä kokemus, varsinkin, kun kaksi olivat vasta pentuja… Ylhäältä kuului jo huutoa ja nyyhkytystä, muut olivat varmaan myös kauhuissaan. ”Tiksu, kai me selvitään?”, Myy kysyi."
Lue koko tarina klikkaamalla tästä!


4. Lopuksi otan vielä esille pari omaa tarinaani, joissa ratkotaan kissasieppaustapauksia Havaiji 5-0 -ohjelman mahtityyppien kanssa. Varoitus herkemmille; tarinat sisältävät verta ja väkivaltaa. Ekassa tarinassa kissasieppaaja aiheutta harmeja Mouruposkessa, ja toisella kertaa mouruposkilaisten risteilyretki saa hurjan käänteen:

"Sieppaaja oli onnistunut nappaamaan minut, kun yritin puolustaa simssiliiniä, jolta hän oli juuri lyönyt tajun kankaalle. Istuin nyt ahtaassa ambulanssin potilastilassa adoption kissojen kanssa. Auto huojui paljon, sillä ilmeisesti kuljettana olevalla siepparilla oli vaikeuksia nähdä vain yhden silmän voimin. Pienemmät kissat itkivät, ja me isommat yritimme lohduttaa heitä, vaikka meitäkin pelotti."
Lue koko tarina klikkaamalla tästä!

Hoitajat seisoivat tönkköinä eikä kukaan tuntunut tietävän mitä tehdä. Kaikki tuntui yhdentekevältä kun olimme menettäneet kissamme. Yhtäkkiä ilmoille kajahti jälleen laukaus aseesta, ja minä ja Mantsu ryntäsimme katsomaan mitä oli tekeillä. Tullessamme laivan kannelle meitä odotti verinen kapteenin ruumis. Mantsu perääntyi kirkaisten, mutta minä jäin tuijottamaan ruumiin avonaisten silmien lasittunutta katsetta.
Lue koko tarina klikkaamalla tästä!

____________________________________________________________________

5. Haastattelu: Syksyinen kyselytuokio

Tämänkertaisessa haastattelussa pääset lukemaan, miten hoitolan kissat ovat viettäneet syksyä! Haastattelukysymyksiin olivat vastailemassa Ennustus, Wiipeli ja Xiwawa.

 Oletko innoissasi tulevasta syksystä vai haikailetko vielä kesän perään?
 Kesä oli tietenkin kiva niin kuin aina, mutta voin kertoa että pidän syksystä kuitenkin enemmän. Olen siis ehdottomasti innoissani!
 Kesästä jäi kyllä lämpimiä muistoja, ja olisi hauska vielä palata niihin. Vaikka toisaalta syksykin tarjoaa varmasti kaikkea kivaa, ja jään kaipaamaan näitä aikoja sitten kun talvi tulee.
 Eläisit mieluummin nykyhetkessä kuin haikailisit jatkuvasti menneisiin. Mielestäni on turhaa kytkeä asioita vain tiettyihin vuodenaikoihin.
 Hmpt! 
 Aiheeseen palatakseni sanoisin, että jos on aina sisällä ei vuodenajalla ole niin väliä. Eli ei haittaa vaikka syksy tulee.

 Syksy on oppimisen aikaa! Käytkö koulua tai onko suunnitelmissa kerho- tai taitotasomerkkien keräilyä?
 No ykkösluokan lopputyöt pitäisi tehdä, ja sen jälkeen menisin mieluusti kakkosluokallekin.
 Emme käy koulua, koska isin mielestä me ollaan liian villejä sinne eikä opiskelu kauheasti kiinnostakaan. Sen sijaan käyn äi- tarkoitan siis, Kíŋüškín maagikkokerhossa, ja olen oppinut siellä jo vaikka mitä! Eilen harjoittelimme maahan tippuneiden puunlehtien lennättämistä ajatuksen voimalla, ja minä onnistuin siinä tosi hyvin!
 Joopa joo, tuulenpuuska sen lehtien liikehdinnän kylläkin aiheutti. En ole ollut kovin aktiivinen hamstraamaan kerho- tai taitomerkkejäkään. Miksi pitäisi jatkuvasti kehittää taitojaan, eikö kaikkia päiviä voisi vain leikkiä?

 Miten aiot fiilistellä vähitellen pimeneviä syysiltoja?
 Pimeät illat ovat mielestäni siistejä, ja mieleni tekee lähteä pimeällä taskulampun kanssa metsään seikkailemaan. :D
 Aion sytyttä paljon kynttilöitä ja harjoitella niiden loimussa maagikkoloitsuja!
 Minusta nopeasti hämärtyvät illat ovat vähän pelottavia. Ei koskaan tiedä mikä mörkö vaanii huoneen pimeimmässä nurkassa, joten kannattaa varata viltti lähistölle. Jos tapahtuu jotain pelottavaa, voi peiton alle sitten kätkeytyä turvaan.
 Böö!
 Idiootti.

 Kerro vinkkisi tylsästä sadepäivästä selviämiseen!
 Kannattaa tehdä tutkimusmatkoja sellaisissa hoitolan huoneissa joissa et ole aiemmin käynyt! Esimerkiksi ullakko tai kellari tarjoavat taatusti paljon nähtävää. Varaa mukaan taskulamppu!
 Ai mörköjen varaltako, haha? Sateisina päivinä voi leikkiä hoitolan sisätiloissa. Taatusti moni etsii silloin seuraa esimerkiksi leikkihuoneesta tai puuhakammarista, joten mene rohkeasti mukaan!
 Pelaa korttia, kääriydy huopaan, juo kaakaota, käy välillä pomppimassa kuralätäköissä. Vietä kaikki mahdollinen aika rakkaidesi seurassa, niin kuin muutenkin.

 Hyrr, paleltaa, millä tavalla aiot pysytellä lämpimänä?
 Hyödynnä hoitajan lämpöä: Ota torkut hoitajasi sylissä, ja käperry yöllä nukkumaan hänen viereensä peiton alle, tai varasta hänen villapaitansa ja piilota se omaan unikoppaasi lisälämmikkeeksi!
 Käy pitkässä kylvyssä ja ota aikaa itsellesi rentoutumiseen. Jos taas tassuja paleltaa ulkoilun jäljiltä, voit toteuttaa saman hieman pienemmässä mittakaavassa ja hemmotella itseäsi jalkakylvyn merkeissä.
 Noh, kaakao ja Keittiön takka auttavat.

 Kumpi mieluummin?
 a) puolukkahillo VS omenahyve ?
   Omenahyve!
   Omenahyve!
   omenahyve

 b) ruskan ihailu VS kynttilöiden tunnelmavalo ? 
   nyt pistit pahan, mutta sanotaan kynttilöiden tunnelmavalo.
   Kynttilät, johan niistä oli aiemminkin puhetta.
   Ruska, ja vinkkinä kaikille: Ruskan väriloiston ihailu on ekstrakivaa kun kiipeää puuhun katselemaan maisemia!
   Ootko taas käynyt kiipeilemässä sen oudon apinan kanssa?
   No ei kuulu sulle!

 c) sienestys VS vesilätäköissä hyppiminen ?
   vesilätäköissä hyppiminen
  
 VESILÄTÄKÖÖÖT! Ehdottomasti!
   Joo, vesilätäköissä hyppiminen on paljon kivempaa kuin joku sienestys.

 Mikä on syksyisin järjestettävä suosikkijuhlasi? 
 El Día de los Muertos, eli Meksikolainen kuolleiden päivä, jolloin manan majoille siirtyneitä tuttavia varten rakennetaan alttareita tai käydään koristelemassa heidän hautansa. On tärkeää muistaa edesmenneitä sukulaisia, ja olisi siistiä kohdata joku haamuna!
 No hyi, ei mitään paranormaaleja ja yliluonnollisia juttuja kiitos! Halloween on oma lemppari, varsinkin niiden kepposten takia! Käydessäni karkkikierroksella hoitolassa saatan tehdä piloja sellaisillekin hoitajille jotka antoivat karkkia, kheh!
 Varo vaan, ties vaikka varhaisimmat tontut olisivat jo liikkeellä lokakuussa ja jäät sitten jouluna ilman lahjoja koska olet ollut tuhma!
 Halloween, sanoisin.

 Terveisiä/loppusanat?
 Terveisiä Untuvalle, olet rakas! <3
 Muistakaa lukea meikäpojan leikkipalsta Mourusesta ja lähettäkää mulle paaaljon fanipostia<3
 ...
Kiitokseksi haastattelukysymyksiin vastaamisesta kissat saavat lippiksen: 

____________________________________________________________________

6. Aamun sää #mikälieneeonkaanonkoshanse4  

Palstaa ylläpitävät Odessan kissat Marja ja Ava, ja myös Nooran kissa Aamu vierailee paikalla. 

      Ava Marja Aamu

 ”Tervetuloa tämänkertaiseen Aamun joulusäähän!”
 ”Tänään kerromme lyhyesti jouluaaton sään koska Ode ei jaksa kuvata pitkää säätiedotusta, koska ”huomenna on jouluaatto” niin varmaan, eikun häh, HUOMENNA ON JOULUAATTO”
  ”Mourunen ei varmaan tuu valmiiks huomiseen mennes mut tää saa olla semmonen jouluaaton ennustesää, toteutuiko se?” *heiluttaa etutassuillaan kasvojensa edessä jännästi kun kerrotaan tolleen kaikkee #enosaaselittää*
 ”Huomenna siis tosiaan on jouluaatto ja tämä on jo toinen joulu Aamun säätiedotus - ohjelmamme elinaikana!”
 ”Jee! Ja sen kunniaksi tänään ennustammekin juhlakonfettisadetta Mouruposken sisätiloihin huomenna kello 11. Ennen joulurauhanjulistusta siis juhlimme Aamun säätä!”
  ”Pee äs, toi tulee toteutuu” *vinkkaa silmää*
 ”Ulkoilmasääksi ennustamme Mouruposkelle jouluaatolle iloista lumisadetta, jossa lumileikit onnistuvat!”
 ”Ulkoilemaan siis!”
 ”Nyt mä en kyllä enää jaksa kuvata! Palkatkaa joku kuvaaja vaikka jatkossa!” *jättää kameran kuvaamaan huonosti pöydälle, ja tömistelee pois. Kamera on vinossa ja siinä näkyy puoliksi kukkaruukku*
  *hyppii jotta näkyisi aina edes hetken kuvassa* ”Ode *katoaminen kamerasta ja taas hyppy* ei *sama* tiedä *taas* että *ja vieläkin* sesonkisähläilyissähän *jälleen hyppy* meillähän on *taas* kuvaaja joka vois *jälleen* kuvatamyöstänmuthalutaankiusiiOdee”
Pöydälle kiivennyt, jotta näkyisi kuvassa  ”Tämä oli siis tämänkertainen jouluaaton Aamun sää, kiitos kun seurasit ja näkemisiin!”

____________________________________________________________________

7. Horoskooppi

Oinas:
Onko sinun vaikea istua aloillasi ja keskittyä oppitunneilla? Teoriaopinnot eivät välttämättä ole sinun juttusi, vaan loistat paremmin liikunnassa ja eri taidoissa. Keskity vahvuuksiisi!
Kauris:
Taudit koettelevat vastustuskykyäsi erityisen rajusti. Kannattaa varata sinkkitabletteja tassunulottuville flunssaoireiden varalle, niin et joudu viettämään viikkokausia sängynpohjalla.
Vaaka:
Viime kuussa tekemäsi joululahjahankinnat saattoivat venyttää kukkarosi nyörejä hieman yli budjetin... Toivottavasti antamisen ilo tuntuu voimakkaammin kuin tyhjä lompakko.
Rapu:
Rakkausrintamalle kuuluu erittäin hyvää! Ties vaikka saisit ihastukseltasi yllätyslahjan tai rakkaudentunnustuksen ystävänpäivän tienoilla!
Kaksoset:
Kuntoilukärpänen puraisee hännänpäätäsi, joten suuntaa pikaisesti kuntosalille! Olipa tarkoituksenasi sitten jouluna ansaittujen lisäkilojen karistaminen tai uudenvuodenlupaus terveellisemmistä elämäntavoista, tulet taatusti pääsemään tavoitteeseesi!
Neitsyt:
Neptunuksen liikehdintä lupaa sinulle rikkauksia! Kenties hoitajasi julkaisee megapitkän tarinan tai loton pääpotti osuu kohdallesi.
Vesimies:
Tarpeesi ovat koholla ja voit muutenkin hyvin. Iloitse tavallisista perustarpeista kuten unesta, ruuasta tai siitä että olet terve, sillä nämä seikat pitävät mielialasi ylhäällä!
Leijona:
Nyrjäytitkö nilkkasi temppuharjoituksissa? Älä rasita loukkaantunutta tassua, sillä se saattaa pahentaa kipua ja pitkittää parantumista. 
Jousimies:
Ahkera pakertaminen koulujuttujen parissa näkyi joulutodistuksessasi huippuarvosanoina! Lataa akkujasi joulun pyhinä, niin jaksat jatkaa tuottoisaa opiskelua ensi vuonnakin.
Härkä:
Ystävien merkitys konkretisoituu joulun aikana kun kaverisi muistavat sinua lahjoilla ja muilla joulutervehdyksillä! Pistäydyhän sinäkin postikonttorissa lähettämässä kortteja tuttavillesi.
Kalat:
Sinulle on luvassa erityisen antoisaa aikaa perheesi kanssa. Leiki siis sisarustesi kanssa saamillasi joululahjoilla ja käy tapaamassa muualla asuvia sukulaisiasi.
Skorpioni:
Tuntuuko että lähetit paljon joululahjoja muttet saanut mitään takaisin? Odota ensi kerralla että muut antavat ensin sinulle jotakin, minkä jälkeen voit antaa sinua muistaneelle vastalahjan hyvillä mielin.

____________________________________________________________________

8. Ruun ruoka-arvostelut

Palstallaan Ruu kirjoittelee ruoka-arvosteluja ravintolassa, kahvilassa tai miksei joskus ihan tavallisissa kotioloissa Marketin raaka-aineista valmistetuista aterioista.


Kuntosalitreenin jälkeen vatsa kurni sen verran että olisin todennäköisesti pyörtynyt kesken kotimatkan (ainakin jos liioitellaan hieman), joten oli pakko pakko saada nopeasti jotain suuhun. Päätin jälleen kääntyä Kahvilan puoleen, joten marssin tutusta ovesta sisään. Tuntui kuin vitriinin rasvaiset ja sokeriset leivonnaiset olisivat kutsuneet minua nimeltä, mutta en aikonut antaa periksi houkutuksille ja syödä heti kaikkia treenaamiani kaloreita takaisin, joten marssin reippaasti kassalle vihersmoothie ja täytetty kolmioleipä tassuissani. Osuin paikalle tietenkin ruuhka-aikana, ja kahvilassa oli sellainen hälinä että koin parhaaksi nauttia ruuat kävelymatkani aikana. Yritin imeskellä smoothieta pillillä, mutta juomassa oli sen verran suuria sattumia että koin helpommaksi viskoa tukkiutuneen pillin menemään ja hörppiä vihreää juomaa suoraan mukin reunalta. Smoothie maistui aivan siltä kuin siihen olisi muussattu yhteen jokin salaatti-annos, joten jos laiskottaa niin paljon ettei jaksa pureskella korvaa tämä juoma täyttää taatusti päivän kasvissuositukset. Leipä tuli hotkaistua parilla haukkauksella, sillä olin niin nälkäinen. Kannattaa hyödyntää nälkäinen hetki terveellisen ruuan syömiseen, sillä nälissään tylsät ja terveelliset ruuatkin menevät alas hujauksessa!

____________________________________________________________________

9. Xiwawan leikkinurkka

Tervetuloa minun omaan leikkinurkkaani! Meikä on siis Xiwawa, ja tällä palstalla julkaistaan kaikkea kivaa tekemistä, kuten testejä, leikkejä, ennustuksia tai mitä nyt milloinkin keksin. Eipä tuhlata enempää aikaa tällaisiin esittelyihin vaan mennään suoraan päivän aiheeseen: Tällä kertaa pääsette testaamaan kuinka vainoharhaisia olette!

Testi: Kuinka vainoharhainen olet?

Ohjeet: Valitse jokaiseen kysymykseen sinua parhaiten kuvaava vastausvaihtoehto. Laske lopuksi, mitä symbolia sait eniten ja lue testin tulos!

1. Vierustoverisi aivastaa. Sinä...
 ...lainaat hänelle nenäliinaasi (jota aiot käyttää itse myöhemmin).
 ... vetäydyt tavaroinesi muutaman millin etäämmälle.
 ...desifioit tavarasi, niihin lensi varmasti räkää!

2. Huomaat tuntemattoman tyypin tuijottavan sinua. Mitä mietit?
 "Hän suunnittelee murhaani!"
 "Hän ihailee asuani."
 "Ei hän minua katso, vaan takanani olevaa ilmoitustaulua.

3. Heräät yöllä outoihin ääniin. Mitä teet?
 Tarkkailet tilannetta hetken ennen uudelleen nukahtamista.
 Soitat 112, varmasti joku varas liikkeellä!
 Arvelet että kyseessä oli postiljooni ja jatkat uniasi.

4. Kaverisi hiljenee Skypessä. Mitä ajattelet?
 "Joku tuli kidnappaamaan hänet!"
 "Hänen nettinsä kai reistailee."
 "Häneltä varmaan loppui sanottava, ei sen kummenpaa."

5. Salkkareissa on tismalleen sama juoni kuin edellisyönä näkemässäsi unessa. Mitä ajatuksia tämä herättää?
 "Outo yhteensattuma..."
 "Taidan olla selvänäkijä!"
 "Univakoilua, öiset ajatukseni eivät olekaan enää yksityisiä..."

6. Menet vessaan ollessasi yksin kotona. Laitatko oven lukkoon?
 Miksi lukita ovi jos talossa ei ole muita? Jätät oven auki.
 Tietysti, ties mikä murhaaja talooni murtautuu vessailuni aikana!
 Riittää kun oven laittaa kiinni.

7. Kuljet keskustassa ja sinulla on laukku mukanasi. Miten huolehdit laukussa olevasta omaisuudestasi?
 Kunhan roikotan laukkua olalla ilman mitään ihmeempiä.
 Pidän hihnasta tiukasti kiinni laukkuvarkaiden varalta.
 Voisin huoletta vaikka jättää laukkuni jonnekin ilman valvontaa, ei kai sitä kukaan vie?


Kertokaa ihmeessä testituloksenne! Ensi kerralla ennustetaan, ja sitä varten tarvitsen teidän apuanne: Laita yksityisellä Viekkuun kolme viimeisimpänä käyttämääsi hymiötä, niin aion ennustaa niiden perusteella tulevan vuotesi hurjat käänteet ennalta! (Voit osallistua itse tai keksiä hymiöitä omille kissoillesi.)

____________________________________________________________________

10. Uutta: Erikoisia lomakohteita

Matkatoimiston valikoimaan on saatu jälleen uusia lomakohteita. Tällä kertaa matkustuskohteet ovat vähän erikoisemmasta päästä, joten kissasi pääsee kokemaan entistäkin hurjempia seikkailuja!

Välimeren pohja
Välimeri tarjoaa taianomaisen lomakokemuksen kauniiden korallien keskellä. Matka taitetaan sukellusveneellä, ja perillä kissasi pääsee vierailemaan vedenalaisessa kaupungissa!

Etelänapa
Nyt sinulla ja kissallasi on mahdollisuus päästä vierailemaan maapallon eteläisimmässä kolkassa keskellä Etelämantereeen jäätasankoa! Matka soveltuu extremejä kokemuksia haaliville lomailijoille, jotka eivät karta kylmiä pakkasia. 

Avaruusmatka
Avaruusmatkalle lähtiessä kissasi voi valita kohteekseen minkä tahansa aurinkokuntamme planeetan. Tältä reissulta saattaa jopa tarttua mukaan uusia erikoisia kavereita! ,-)

Lue tarkemmat kuvaukset ja tarkista lomakohteiden matkamuistot ja hinnat Matkatoimiston sivulta!

____________________________________________________________________

11. Lopetus

Minä ja muut lehden tekoon osallistuneet hoitajat lukisimme mielellämme palautetta lehdestä! Toteutuiko jouluaaton ennustussää? Mikä uusista lomakohteista kiehtoo eniten? Entä minkä tuloksen sinä/kissasi sai Xiwawan luomasta vainoharhaisuustestistä? Voit jättää kommenttisi tätä numeroa koskien foorumin Mourunen-keskusteluosioon.