
Kisusi osaa puhua hoitotarinoissa ja tehdä muitakin "ihmisten juttuja", mutta mitkään ihan yli menevät jutut eivät ole kovin hyvä idea. Kissasi ei kuitenkaan voi lentää tai muuta vastaavaa.

Jokainen hoitaja saa oman kaapin, jossa näkyvät kaikki oleelliset tiedot hoitajasta ja hoidokista. Hoitajien kaapit löytyvät Hoitajat-osiosta.

Hoidokkikisullasi on useita tarpeita, jotka kannattaa pitää koholla. Tarpeita voit kohottaa kirjoittamalla hoitotarinoihin kisusi hoidosta ja merkitsemällä tarinan loppuun mitä neljää tarvetta kohotit. Tarkempaa tietoa tarpeista ja niiden parantamisesta löydät Säännöt & Ohjeet -osiosta.

Hoitolassa toimii virtuaalirahana pennit ja niitä voi ansaita monella tapaa. Pääasiassa pennejä voi tienata kirjoittamalla kissastasi hoitotarinoita Hoitotarinat-foorumialueelle. Myös muunlaisista tarinoista, kuten taitotarinoista ja matkatarinoista, saa rahaa. Myös kilpailuista voi voittaa pennejä.

Erilaisia tavaroita saat virtuaalisesta Marketista ostamalla niitä ansaitsemillasi penneillä. Valitset vain haluamasi tavarat ja kirjoitat niiden nimet ja hinnan Vieraskirjaan, niin ne lisätään kissasi kaappiin. Muistathan vain ottaa huomioon sen, että pennisi riittävät ostoksiin. Marketin lisäksi voit saada tavaroita kilpailuista, kerhoetuina tai milloin mistäkin.

Oman huoneen tai nuken valitseminen ei ole pakollista, mutta valitsemasi nukke kuvaa sinua hoitajana ja huone on sinua ja hoidokkiasi varten. Voit siis puuhastella huoneessa kaikkea kivaa vaikkapa hoitotarinoissa. Lisäksi nukke ja huone tuovat piristystä hoitajakaappiisi.

Ilmoitat vain Vieraskirjassa kenen toisen kissan kanssa aiot hankkia pentuja. Voit valita kissasi kumppaniksi kenet tahansa muun hoitolan vastakkaista sukupuolta olevan kissan, kunhan vain saat suostumuksen toisen kissan hoitajalta. Voit myös antaa ylläpidon valita niin sanotun hoitajattoman kissan, jonka kanssa omasi voi tehdä jälkeläisiä. Tällöin et voi itse vaikuttaa kummemmin siihen millaisen kissan kanssa pennut tehdään. Kun pennut on "laitettu aluilleen", menee jonkin aikaa ennen kuin ne syntyvät (pentuja syntyy yleensä 1-3). Pennut syntyvät aina äitikisulle, mutta jos poikaset on tehty yhdessä toisen hoitajan kissan kanssa, täytyy hoitajien yhdessä päättää kuinka pikkukisut jaetaan. Jos kaikkia pentuja ei haluta, ne siirtyvät adoptioon, josta joku muu hoitaja voi ne ottaa. Hoitaja saa päättää pentujen nimen ja pääluonteen piirteet samalla tavalla kuin hoitopyyntöä tehdessä.

Toisen hoidokin saa ottaa, kun on ansainnut vähintään 100 aktiivisuuspistettä. Hoidokkien määrälle ei ole mitään enimmäisrajoitusta, mutta kissoja ei kuitenkaan kannata hamstrata liikaa. Saadaksesi uusia kissoja sinun täytyy pitää nykyisten hoidokkiesi tarpeet ja mieliala kyllin hyvänä.

Kissan taitoja ei ole pakko kehittää, eikä myöskään liittyä kerhoihin. Taitoja kehittämällä kissasi saa tasomerkkejä ja muut hoitajat voivat nähdä kuinka edistynyt hoitaja olet. Kerhoihin liittymällä voit saada kaikkia etuja ja ystäviä. Lisätietoa näistä löydät Aktiviteettia-kohdasta.

Jos kissasi on sairas, siitä tulee ilmoitus hoitajakaappiisi. Sairauksista ja niiden hoitamisesta löytyy lisätietoa Eläinlääkäristä, mutta pääasiassa vain ostat sairautta vastaavan lääkkeen, jolloin kisusi paranee.

Kuukaudenhoitajaksi julistetaan kuluneen kuukauden aikana eniten aktiivisuuspisteitä tienannut hoitaja (YP:n hoitajahahmo ei ole mukana kilvassa). Sama hoitaja voi voittaa palkinnon useammankin kerran putkeen. Aktiivisuuspisteitä tienaa parhaiten kirjoittamalla tarinoita ja tekemällä ostoksia (suurella pennimäärällä). Voittoa havitellessasi voit yrittää taktikoida kirjoittamalla vaikka pari tarinaa varastoon ja julkaista ne saman kuukauden sisällä - ja tietenkin toivoa ettei jollakin toisella hoitajalla ole vastaavaa suunnitelmaa samaan aikaan! Kuukaudenhoitaja julistetaan joka kuun viimeisenä perjantaina, ja palkinnoksi hän saa mm. kaappiinsa mitalin ja 50 penniä rahaa!

Kissasi kuoltua siitä tulee siitä ilmoitus kaappiisi. Tällöin ylläpito päivittää kisusi hautakiven Hautausmaalle. Voit myöhemmin ostaa haudalle koristeita ja kukkia sekä suunnitella siihen muistokirjoituksen.

Kyllä voi. Kunhan kissasi hieman kasvaa, se voi syödä kiinteämpää sapuskaa.

Kyllä vain. Tosin ihan jokaisen hoitotarinan jälkeen kokemusmittari ei nouse, vaan tarinassa täytyy olla jotain muutakin uutta kuin ensimmäistä kertaa leppiksen näkeminen.

Kissat voivat saada jälkeläisiä kun niillä on vastakkaista sukupuolta oleva kumppani ja ne ovat vähintään lähes täysikasvuisia (yli 15 ikäpistettä). Myös jotkut kisut voivat vielä vanhuksenakin saada pentuja (alle 40 ikäpistettä), mikä on kyllä harvinaista. Periaatteessa siis pentujen "tekoaikana" täytyisi kisuilla olla 15-35(40) ikäpisteen vaiheilla.

Kissanpennut syntyvät noin kahden viikon kuluttua, kun on ilmoittanut asiasta Vieraskirjassa. Emokissan kuvan vieressä kerrotaan synnytyksen laskettu aika haikaramerkin kera.

Kyllä saa. Etenkin, jos kerhotarina on todella hyvä ja sisältää uusia asioita, joita kissasi ei ole kokenut ennen.

Lue Säännöt & Ohjeet, minkä jälkeen tutki Kissat-osio.

Jokaiselle talletukselle tulee erikseen korko. Jos siis talletat lisää pennejä, vanha korkoprosentti säilyy vanhojen pennisäilöjen kanssa, mutta uudelle talletukselle tulee uusi korkoprosentti.

"Varattu" tarkoittaa sitä, että joku hoitajista aikoo adoptoida kyseisen kissan ja on varannut sen itseään varten odottaessaan sopivaa ajankohtaa adoptoimiselle. "Hoitajat" nimikkeen omaavilla adoptiolaisilla on puolestaan vapaaehtoinen hoitaja, joka viettää toisinaan tarinoissaan aikaa kyseisen kissan kanssa vaikkei välttämättä aio adoptoida tätä.

Hygieniatarve kohoaa kissan peseytymisestä ja kylvettämisestä. Kaikki muut Marketin kauneus- ja siisteystuotteet kohottavat siisteystarvetta, jota voit siis kohottaa esimerkiksi harjaamalla kissan turkin, kissan käydessä hiekkalaatikolla, kissan käyttäessä meikkejä tai siivoamalla tarinassa huoneen yms.

Yhteisöllisyys on iso osa Mouruposkea, joten muiden hoitajien kissojen käyttäminen tarinoissa on enemmän kuin suotavaa! Tarinoissa vierailevia toisten hoitajien kissoja on kohdeltava kunnioittavasti. Voit halutessasi tiedottaa tarinassa esiintyvistäsi kissoista asianomaisille hoitajille chatin tai kirjeen välityksellä, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

Tarpeista huolehtimisen lisäksi myös tarinoiden kirjoistusaktiivisuus vaikuttaa kissan mielialaan. Jos hoitotarinoiden kirjoittamiselle tulee useiden kuukausien välejä, alkaa kissan mieliala vähitellen laskea. On suositeltavaa kirjoittaa ainakin yksi hoitotarina kuukaudessa, jotta kissan mieliala pysyy korkeana.

Säännöllisen epäsäännöllisesti.

Kuukauden vaihteessa tehtävässä "ratsiassa" sellaisilta hoitajilta, jotka eivät ole kirjoittaneet hoitotarinaa, lasketaan kissojen mielialoja ja aktiivisuuspisteitä 15 kpl / kuukausi. Myös lomalla olevilta hoitajilta vähennetään aktiivisuuspisteitä.

Saat, mutta jos mahdollista pyri mieluummin hankkimaan kissallesi kavereita hoitolan muista kissoista itse keksimiesi NPC-hahmojen sijaan. Kuitenkin esimerkiksi Marketin työntekijöistä, koulun opettajista ym. irrallisista hahmoista voit kirjoittaa vapaasti oman mielesi mukaan.

Hienoa että huolehdit kissasi tarpeista! Kun kissasi on kerran hyvässä voinnissa, voit tarpeiden kohottelun sijaan keskittyä muunlaisiin tarinoihin. Kerho- ja taitotarinoita kirjoittamalla voit kerätä kissallesi erilaisia tasomerkkejä, tai jos kissasi on vielä pentu voit liittää hänet kouluun. Entä oletko vilkaissut kissasi elämäntavoitetta josko voisit edistää sitä jotenkin tarinoissasi? Blogia ja hoitajien uutisia seuraamalla voit osallistua meneillään oleviin tapahtumiin ja kirjoittaa niistä tarinoita. Voit tietenkin täysistä tarpeista huolimatta ruokkia ja kylvettää kissaasi tarinoissa jos se on sinulle mielekästä tekemistä. Ylläpitäjä pitää tarvelaskukierroksia riippuen hoitolan sen hetkisestä aktiivisuudesta 4-5 kuukauuden välein.

Jos ilmoittamisen kokee aiheelliseksi niin voihan lukihäiriöstä tai muusta vastaavasta halutessaan mainita liittymisen yhteydessä hoitopyyntökaavakkeessa. Ylläpitäjä voi sitten joustaa esim. erotusuhan alla olevan deadlinen kanssa yms.

Kyllä, simssiliiniä koskevat ihan samat säännöt kuin kaikkia muitakin.

Kyllä, kunhan vain ilmoitat asiasta tarinan yhteydessä. Yksittäistä kissaa voi ikäännyttää myös kirjoittamalla hänestä ns. soolotarinoita, esim. kerho/taito käynneistä tai koulupäivästä. Ennustuskojun ikäjuomaa voi myös hyödyntää saadakseen kissalle sopivan iän.

Säännöissä tosiaan luvataan että toisen kissan saa 100 aktiivisuuspisteen jälkeen, mutta koska aktivisuuspisteet voivat laskea on suotavaa että pisteitä on vähän yli sata (vähintään 115-120) adoptoinnin hetkellä, varsinkin jos ei ole kirjoittanut kuluneen kuukauden aikana hoitotarinaa. Muita syitä adoptoinnin lykkäämiselle voivat olla nykyisen hoidokkisi/hoidokkiesi alhaiset tarpeet ja mieliala. Ylläpitäjä haluaa varmistaa että olet kykenevä huolehtimaan useammasta kissasta, joten vanhojen hoidokkien on oltava hyvässä kunnossa ennen uuden adoptoimista.

Usko tai älä, mutta tämä sääntö on omaksi parhaaksesi. Vaikka alkuinnostuksissa kirjoitus luistaa ja inspiraatiota löytyy enemmän käy useampana hoitajana esiintyminen pidemmän päälle raskaaksi. Yleensä siitä on sitten seurauksena pienten kissa-parkojen joutuminen adoptioon.

Lahjakortit ja niiden käyttökohteet:










Ei, kaikki lomamatkan kulut sisältyvät matkalipun hintaan.

Kyllä saa.

Vaatteiden muokkaaminen kissakuvaan on aikaavievä prosessi, joten maksu takaa sen että hoitaja harkitsee muutoksen tekemistä tarkkaan eikä ole päivittäin vaihtamassa kissan asua uuteen. Samasta syystä myös nuken ja huoneen vaihtamisesta peritään kymmenen pennin maksu.