Mourunen 1

Sisällys

1. Tervehdys
2. Loton voittaja!
3. Uutta
4. Haastattelu
5. Maaliskuun Kuukauden hoitaja
6. Horoskoopit
7. Ilmoituksia
8. Hauskaa
    Anagrammeja
    Vitsejä
    Hauskat ja nolot kertomukset
    Sanaristikko
    Sarjis
9. Sää





____________________________________________________________________

1. Tervehdys

Moi ja tervetuloa Mouruposken uuden lehden pariin! Toivottavasti pidätte siitä, vaikka lehti ei sisällä niin paljon ;D. Jos haluaa, saa mielellään lähettää palautetta lehdestä! Seuraava osa on suunitteltu tulemaan joskus toukokuussa, yrittäkää kestää. Lehti tulee siis suurin piirtein kerran kuuukaudessa.

Ulkona lumi alkaa sulaa, ja aurinko paistaa. Kevät on tulossa! Toivottavasti nautitte säästä, kissatkin haluavat varmaan nyt enemmän ulos juoksemaan =) Talven kunniaksi lehdellä on ihana talvinen kissa-kuva!

Pahoittelen suuresti lehden tulon viivitystä, ja lehden kuva ei myöskään oikein sovi enää vuodenaikaan... toivottavasti ei haittaa... =)

T. Crille, päätoimittaja

____________________________________________________________________

2. Loton voittaja!

Lehdessä haastatellaan jokaisessa numerossa hoitajaa ja hänen kissansa, ja tässä numerossa vuoro on mennyt Anytimelle ja hänen kissoilleen. Anytime aloitti hoitamisen jo 4.8.2010, eikä hän ole voittanut suurempaa määrää lotossa, viime lotossa kuitenkin onnisti, he voittivat lotossa päävoiton! Haluaisimme tietää mitä Anytimelle nyt kuuluu joten pidimme pienen haastattelun. Pääpottiin lottoon kuului 100 penniä, ja niiden kanssa voi varmaan tehdä vähän kaikkea.

Miltä tuntuu voittaa pääpotti lotossa?
Se on täysin uskomatonta. Yleensä minulla on kauhean huono tuuri.

Miten keksit voittajarivin? Oliko se Pian tai Hunajatassun ansiota?
Ensiksi otin numerot ylös. Sitten yritin tehdä mahdollisimman erillaiset rivit. Pialla oli osuuteensa myös, sillä hänen ja Hunajatassun takia osallistuin lottoon.

Mitä aiot tehdä rahoilla?
Aion kai ostaa kisuilleni tavaroita. Myös taitojen kohotusta voisin kokeilla.

Mitä kissasi haluaisivat tehdä rahoilla?
Pia: Minä haluasin matkustaa näillä rahoilla ulkomaille. Any on aina jankannut vastaan, että meillä ei oo tarpeksi rahaa, mutta nyt on!  
Hunajatassu: Nämä ovat Pian voittorahoja, joten annan hänen ja Anyn päättää, mitä rahoilla tehdään. Pian toivoma ulkomaanmatka kuulostaa hyvältä.

____________________________________________________________________

Uutta

Mouruposken hoitolan pariin on tullut Uimahalli. Uimahalliin voi kaikki Hoitolan kissat ja hoitajat mennä. Uimahalli löytyy nopeasti Teatterin ja Matkatoimiston läheltä. Uimahallin sisäänpääsy on aika halpa, ja lisäksi hoitajat saavat tulla sisään maksutta. Uimahallissa työskentelee Martta. Hän pitää myös huolen jäätelöbaarista, mutta on myös usein kassassa.



Uimahallin tiloihin sisältyy uimahallin lisäksi ulkotila, jossa on kaikkea puuhaa niin kissoille kuin hoitajillekkin. Ulkotila on vain avoinna kesällä, mutta uimahallin sisätilat ovat avoinna koko vuoden. Uimahallissa on kolme allasta, iso allas niille jotka jo osaavat uida, pieni allas aloittelijoille ja poreallas. Isolle altaalle johtaa vielä kaksi liukumäkeä, ja altaan vieressä seisoo pari tuolia. Lisäksi löytyy jäätelöbaari sisältä kuin ulkonakin. Siellä myydään vähän kaikkea jäätelön lisäksi. Ulkona on pari liukumäkeä, mutta myös pieni linna jolla on veisputous edessään.

Kysyimme hoitajilta ja heidän kissoiltaan, mitä mieltä he olivat uimahallista.

Millaista oli Uimahallissa?
Rasse: Uimahallissa oli mielestäni erittäin mukavaa. Poreallas oli kyllä ihan paras.
Peltsi: Minun mielestäni uimahallissa oli MAHTAVAA! Liukumäki oli paras. Rasse onkin tollanen mummo, joka istuu vaan porealtaassa.
Mitteri: Hieman pelottavaa, en nimittäin mennyt sinne vapaaehtoisesti, vaan simssiliinin painostuksen alaisena.

Mitä pidät uudesta Uimahallista?
Peltsi: Pidän todella paljon. Mukavaa päästä uimaan talvellakin. Avanto uimariksi minusta ei oikein ole.
Mitteri: Pidän erityisesti rantakioskin 'Rescue'-osiosta, siellä oli kivoja isoja (minun kokooni sopivia) uimarenkaita, joiden varassa uskaltauduin polskimaan!

Haluaisitko tulla uudestaan?
Peltsi: Haluan! Nyt toki on vähän kiireitä, kun ollaan Intiaan lähdössa ja näin.
Mitteri: Ehken kuitenkaan, vesikammoinen kun olen. Sain säikkyillä jo ihan tarpeeksi viime kerralla!

Kaipasitko jotain? Oliko jokin huonoa? Miksi?
Rasse: Uimahalliin voitaisiin järjestää uinnin opetusta. Kaikki eivät nimittäin osaa uida. Silloin kaikki voisivat nauttia uimahallista, kun oppisivat uimaan. Uimahallissa ei ole mielestäni mitään parannettavaa =)
simssiliini: Mielestäni uimahallista ei löydy parannettavaa, kaikki on otettu huomioon altaiden koolla ym. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin.
Mitteri: Paitsi minulle ei löydy kuiva-allasta!
simssiliini: Mutta Mitteri, uimahallin idea perustuu veteen.
Mitteri: Lol. Jokin uimavalvoja voisi ainakin olla pitämässä kuria. Päälleni roiskittiin monta kertaa vettä, ja tuli paha mieli.

Onko vielä jotain muuta?
Rasse ja Peltsi: Uimahallin työntekijä Martta on muuten erittäin kohtelijas ja mukava.  =D
simssiliini: Eipä tässä muuta.

____________________________________________________________________

Haastattelu

1. marraskuuta 2010 järjestetty Mitterin ja Nickin konsertti sai traagisen päätöksen laulajan pyörtyessä lavalle. Ambulanssi saapui nopeasti, ja Nick saatiin hoitoon. Ongelmaksi ilmenivät kuitenkin fanit, jotka änkesivät pieneen ambulanssiin. Ensihoitajat saivatkin tehdä kovasti hommia ylimääräisten hätistelyssä pois. Lopulta mukaan lähtivät vain ylläpitäjä Aijca, Nickin hoitaja simssiliini, -vanhemmat Mitteri ja Mirre ja -tyttöystävä Pia. Sairaalassa Nickin verensokeritasapaino saatiin kuntoon sokeripistoksella.

Vielä konsertin aikana Nick oli kysynyt juuri ennen pyörtymistään, tahtoisiko Pia mennä hänen kanssaan naimisiin, mutta vastaus oli jäänyt epäselväksi. Niinpä nuori pari selvitti asiansa sairaalassa, ja Pian sormea koristaa kiiltelevä kukkakihlasormus. Kaikki päättyi siis hyvin, vaikka katastrofilta aluksi vaikuttikin.

Samaisella sairaalareissulla sai Aijca haastateltua myös nousevia tähtiä:

1. Mitä mieltä olitte konsertistanne? Miten hyvin se vastasi odotuksianne?
Nick: Se ylitti kaikki odotukset. En odottanut, että meidät otettaisiin niin tosissaan ja lämpimästi vastaan. Kiitos kuuluu Mouruposken väen kissoille ja hoitajille!
Mitteri: Kaikki olisi mennyt täydellisesti, ellei simssiliini olisi pilannut kaikkea säädöillään...
simssiliini: Hei! Tai no... olinhan minä aika, kröhöm... En kommentoi! Hih.

2. Sattuiko illan aikana jotain kömmähdyksiä vai menikö kaikki täysin putkeen?
Mitteri: simssiliini kaatuili ja sekoili kaiken aikaa!
simssiliini: En minä voi keksiä päästäni puhetta suuren yleisön edessä. Meidän olisi pitänyt suunnitella paremmin.
Nick: Lopettakaa tuo kina! Itseäni hävettää se typerä kaatuminen, noloa.
Mitteri: Eikä simssiliini ollut palkannut kokkia tekemään ruokia. Meidän piti herätä aikaisin tekemään kaikki itse. Kyllä kismitti!

3. Kuinka suhtaudutte faneihinne ja millaisilta he vaikuttivat?
Mitteri: Minun päiväni pelasti yksi fani, joka saapui ollessani erittäin lohduton.
Nick: Niin, minullakin on eräs tietty kissa mielessäni. Tietenkin koko yleisö oli ihanteellinen, ilman heitä ei olisi ollut konserttiakaan.
Mitteri: Fanit pääsivät myös esiintymään kanssamme päästäessämme heidät lavallemme soittamaan rumpuja ja koskettimia!

4. Miltä bändinne/yhtyeenne tulevaisuus vaikuttaa? Toimiiko simssiliini ikään kuin managerinänne? =D
Mitteri: simssiliinin varaan ei pitäisi jättää mitään tärkeää. Kuitenkin pilaisi vain kaiken!
simssiliini: Pöh! Jos minua ei olisi, te menisitte lavalle haisevina takkuturkkeina, ja teitä alettaisiin haukkua! Olisitte kiitollisia.
Nick: Minä ainakin arvostan apuasi. Olemme juuri hakemassa bändiimme rumpalia, toivomme kovasti, että joku halukas löytyy tehtävään!

5. Kertokaa faneillenne terveisiä ja jotain erikoista itsestänne =)
Mitteri: Minulla on vesikammo, älkää järjestäkö minulle ikinä vetisiä yllätyksiä!
Nick: Minä olen hulluna naksuihin. Sairastan myös diabetestä, joten makeiset ja naksut ovat hyviä fanilahjoja, jos joku sellaisia innostuu lähettämään. Olen myös menossa naimisiin Anytimen kissan, Pian kanssa. En malta odottaa!
Mitteri: Kiitos teille kaikin puolin! Olette maailman parhaita faneja!

Lue lisää simssiliinin kirjoittamasta Mitterin ja Nickin konsertti -tarinasta.

____________________________________________________________________

Maaliskuun kuukauden hoitaja

Ilmoitus tulee toooodella myöhään, mutta toivottavasti ymmärrätte... Kuukauden hoitaja valittiin sen mukaan kuinka monta tarinaa, ostosta, onko osallistunut tapahtumiin ja sellaista. Oli aika tiukkaa kahden aika uuden hoitajan välillä, mutta Kuukauden hoitaja-tittelin sai kuitenkin... Zipu! Onnea Zipulle, ja kiitos myös kaikille hoitajille, jotka myös olivat olleet aika aktiivisia maaliskuun aikana. Zipu sai palkinnokseen 50 penniä, merkin ja vielä lisäksi nallelelun kissalleen!


Jos haluaisit tulla Kuukauden hoitajaksi, sinun pitäisi olla aktiivinen, kirjoittaa paljon tarinoita, ostaa tavaroita kissallesi, osallistua tapahtumiin, pitää hyvän huolen kissastaan ym.

____________________________________________________________________

Horoskooppi

Oinas:
Nyt on aika hankkia uusia ystäviä! Liity johonkin uuteen kerhoon, ja tutustu yksinäisen näköiseen kisuun. Hän on hilpeämpää seuraa kuin olisit edes arvannut.
Kauris:
Pennejä tuntuu virtaavan hyppysiisi joka suunnasta. Harkitse tarkkaan, haluatko säästää myöhempää tarkoitusta varten, ja jättää muutaman heräteostoksen ostamatta.
Vaaka:
Käytä luovat lahjasi hyödyksi. Tulet ansaitsemaan niin paljon pennejä.
Rapu:
Nyt sinulla on tarmoa aloittaa jokin kuntoiluharrastus. Liity vaikka urheilukerhoon, ja näytä uudet taitosi!
Kaksoset:
Et ole tainnut huomatakaan, kuinka onnekas olet omistaessasi ihanan hoitajan. Näytä, että välität hänestä!
Neitsyt:
Ystävyyssuhteesi ovat parhaimmillaan! Viettäkää keskenänne mukava päivä eväsretken merkeissä.
Vesimies:
Tuntuuko sinusta, että pennisi hupenevat heti saadessasi jostain niitä? Kannattaa pohtia rahan säästämis-kikkoja.
Leijona:
Mouruposkeen ilmestyy yllättäen sinua kiehtova tapahtuma. Osallistu siihen, se koituu todella onnekkaaksi.
Jousimies:
Sinulla riittää pennejä. Voisit muistaa ystäviäsi ostamalla heille pieniä lahjoja.
Härkä:
Nyt on juuri oikea hetki kohottaa taitoja. Metsästys on kuin luotu sinulle.
Kalat:
Mars tuo negatiivista energiaa, minkä vuoksi sinun ei nyt kannata kohottaa uusia taitoja
Skorpioni:
Sinulla on salainen ihailija. Varaudu yllättäviin tilanteisiin ja rakkauselämän parantumiseen.

____________________________________________________________________

Ilmoituksia

Pop ja Jokke etsivät kavereita! Iällä ei ole väliä, joten kaikki ovat tervetulleita kavereiksi!

T.Momiji & kissat
Haluaisitko sinä olla yksi testaaja-kissoista? He saavat testata eri tuotteita marketista jokaisessa numerossa. Jos haluat, ilmoita siitä vieraskirjaan!

T.Crille
Nemo etsii luotettavia ja mukavia ystäviä! Ilmoitathan Tikkarisuulle, jos kissasi mielii Nemon kaveriksi? =)

T.Tikkarisuu ja Nemo
simssiliinin kissat; Mitteri ja Nick etsivät bändiinsä rumpalia. Jos olet innokas lähes täysikasvuinen-vanhus rumputaitoinen kisu, lähetä postia meille.

T. Mitteri ja Nick

____________________________________________________________________

Hauskaa

Täältä löytyy anagrammeja, vitsejä ja muuta hauskaa tekemistä, jos on tylsää. Saa myös mielellään ehdottaa ja ilmoittaa asioita jonka sinun mielestäsi kuulevat tänne.

Anagrammeja:

Angrammi on sana missä sisältyy toinen sana. Esim. "topias"-sanalta löytyy sana "postia". Vain kirjaimet ovat vaihtaneet paikkaa. Sana on usein kahdessa osassa, esim. "talo hoi"-sanoista tulee "hoitola". Anagrammit liittyvät sivuihin, ja löytyvät usein jossain sivuilla. Jos haluaa apua sanan löytämiseen voi ottaa apua vinkeistä.

1. kopio mursu     - Virtuaalinen nimi
2. ketun kuppi     - Ikävaihe
3. saksi                - Eläin
4. aina samaksi   - Liittyy kissoihin
5. liha ostoksia    - Virtuaalinen paikka
6. varaton            - Kilpailu

Seuraavassa numerossa tulee oikeat vastaukset.

Vitsejä:

-Miksi blondi menee pesulaan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina? - Pe-su-la!

-Crille
Mitä tapahtuu kahden sydämen kohdatessa?
- Sydänkohtaus

-simssiliini
-Kannattaa poimia vain niitä sieniä, jotka tuntee.
-Minä tunnen vain kärpässienen...

-simssiliini
-Oletko koskaan unohtanut mitään?
-Olen.
-Niinkö! Mitä?
-Kuinka voisin muistaa asioita, jotka olen jo unohtanut?

-simssiliini

Hauskat ja nolot kertomukset:

Kerran kissani oli kadoksissa emmekä löytäneet häntä. Etsimme kaikkialta, eikä hän ollut ulkonakaan. Kun emme olleet nähneet häntä pariin tuntiin kuulimme ääniä ja maukausun. Hetken päästä löysimmekin kissani vaatekaapista! Hän oli nukahtanut sinne ja joku oli sitten sulkenut oven.
-Crille

Sanaristikko:


Vinkit:
1. Lumiukon nenä
2. YP
3. Kissan jalka
4. Taivaan ja meren väri
5. Mouruposken kauppa
6. Vauvojen vessa
7. Apinoiden herkku
8. Mouruposken rahayksikkö
9. 0
10. Lieminen ruoka
11. Kirjoitetaan Mouruposkessa: hoito-?
12. Usein pidettävä kisa Mouruposkessa
13. Ikävä sattumus
14. Toinen vanhemmista




Sarjis:



____________________________________________________________________

Sää

Tulevina päivinä sää alkaa lämmitä, ja aurinko näyttäytyä. Sadetta on myös luvassa, mutta vain pienin määrin. Lunta ei ole tulossa, korkeitaan lumi-sadetta jos on tarpeeksi kylmä. Parin päivän päästä on aika pilvistä. Lämpötila voi lähipäivinä nousta jopa yli 10+ asteeseen päivällä, mutta yöllä on vielä aika kylmää. Tuulta on aika paljon, mutta parin päviän päästä ei tuule melkein lainkaan.