Mourunen 9

Sisällys

1. Tervehdys
2. Testeri: Vasara vs Porakone
3. Uutta: Lisää lomakohteita
4. Ruoka: Mocan leivontakoe
5. Horoskoopit
6. Haastattelu: Kevättä ilmassa
7. Arvostelut
8. Mielipiteet, ilmoitukset ja yleisönosastokirjoitukset
9. Hauskaa
    Hauskat ja nolot kertomukset
    Vitsit
    Unet
    Väärinkuullut laulut
    Tehtävä: Laske tassunjäljet
    Sarjis: Kahvilaromanssi
10. Hoitajien luovuudenpurkauksia
11. Lopetus

____________________________________________________________________

1. Tervehdys

Hei! 

Kun valittavana oli ennakkotehtävien tekeminen tai Mourusen viimeistely houkutteli jälkimmäinen kummasti enemmän, joten tässä sitä nyt ollaan valmiin lehden kanssa. .-D

Kuulutko sinä niihin joita vaivaa kevätahdistus juurikin kaikenlaisten ennakkotehtävien tai lukuvuoden viimeisten kokeiden yms. ikävien velvoitteiden takia? Sulje hetkeksi oppikirjat ja suuntaa ulos. Vedä henkeä pari kertaa ja tunnet miten raitis ilma rauhoittaa mielesi. Lähde kävelylle tai etsi pihalta aurinkoinen paikka ja istahda hetkeksi alas. Kesään ei ole enää pitkä aika!

-Kasa, lehden päätoimittaja (vai pitäisikö sanoa ainoa toimittaja..?)

____________________________________________________________________

2. Testeri: Vasara VS Porakone

Testerissä Mouruposken kissat testailevat Marketin tuotteita ja kertovat niistä mielipiteensä. Tällä kertaa testikissoina toimivat adoption kissa Ruu ja simssiliinin Oili-kissa.


  <- Ruu ll Oili -> 

Kovin moni kissa ei ole vielä uskaltanut kajota Marketin rakennusvälineisiin, joten ehkäpä testereiden kokeilut nostattavat kissojen värkkäilyinnostusta! Tänään selvitetään sujuuko työskentely paremmin vasaralla vaiko porakoneella.

  <- Vasara (6 penniä) || Punainen porakone (12 penniä) -> 

1. Tarkastele aluksi vasaran ulkoisia ominaisuuksia ja tee havaintoja näkemästäsi.
Ruu: Vasarassa on puinen varsi, ja sen pää on metallinen. Metalliosion toinen pääty on pyöreä, ja toisella puolella on kaksi jännää väkästä. Vasara on aika painava, mutta on minulla voimaa sen verran että jaksan vaikka heitellä sitä! 
simssiliini: Sitä ei parane heitellä ettei vaan tipu tassulle.
Ruu: AUTS!!
simssiliini: Mitä minä sanoin...

Oili: Mitäs tällä kertaa testaillaan, toivottavasti jotain kauneustuotteita!
simssiliini: *ojentaa vasaran kissan käpälille vältellen tämän katsetta*
Oili: Mitä?? En minä tiedä nikkaroinnista yhtään mitään, en suostu olemaan testeri.
simssiliini: Suostuisit nyt, ole kiltti. Kukaan muukaan ei halunnut, joten minun täytyi pyytää taas omaa kissaa.
Oili: *huokaisee* Noh, tämä vempain on... mikä tämä edes on?
simssiliini: Anna olla, mennään seuraavaan kysymykseen.

 2. Sitten nikkaroimaan! Edessäsi on vasara, pari naulaa ja laudan pätkä, ja saat tehdä niillä mitä haluat. Kuvaile työvaiheitasi.
Ruu: Aion kiinnittää naulat lautoihin. Otan toiseen tassuun naulan ja toiseen vasaran. Puuh, vasaraa on raskas kannatella yhdellä tassulla!
simssiliini: Jos minä pitelen naulaa niin sinä voit keskittyä siihen vasaraan. Mutta älä sitten lyö ohi!
Ruu: *mulkaisee simssiliiniä* Lyön naulaa kevyesti, jolloin se painuu puuhun sen verran ettei siitä tarvitse enää pitää kiinni. Sitten teen pari voimakkaampaa lyöntiä ja... äh, lyönti oli huono ja nyt naula meni vinoon. Mutta ei hätää, sitä varten vasarassa on tämä toinen pää. Pystyn irrottamaan naulan sen avulla.

Oili: Odotas nyt, mikä näistä on naula ja mikä vasara..?
simssiliini: *selittää nopeasti työvälineiden nimet ja tarkoitukset Oilille*
Oili: Ahaa, no nyt minä *katsoo Ruun työstä mallia* kiinnitän nämä naulat lautaan. Naulaa pidellään pystyssä toisella tassulla ja sitten lyön sitä tällä vasaralla. PAM.
simssiliini: Öh Oili, pitelet vasaraa väärinpäin... Tarkoitan, hienoa työtä, siirrytään seuraavaan kysymykseen!

3. Mitä hyviä ja huonoja puolia vasaralla työskentelyssä on?
Ruu: Vasara on helppokäyttöinen, joskin se on vähän painava, joten ei välttämättä sovi kaikista pienimmille kissoille.
Oili: Huonoa on se ettei mukana tule käyttöohjeita, sen käyttö jäi nyt vähän epäselväksi. En oikein nähnyt mitään hyvää tässä.

4. Mitä mieltä olet tuotteen hinnasta? Entä kenelle suosittelet vasaran hankkimista?
Ruu: Kuusi penniä on aika paljon, mutta vasara on pitkäikäinen, joten se varmasti tulee pitkällä aikavälillä hyödylliseksi hankinnaksi. Suosittelen vasaran hankkimista nikkaroinnista kiinnostuneille isoille kissoille!
Oili: En maksaisi kuutta penniä tavarasta jonka käyttöä en ymmärrä! Suosittelen sitä ööh, jollekin jota kiinnostaa tämmöiset puuhat.

1. Tarkastele aluksi porakoneen ulkoisia ominaisuuksia ja tee havaintoja näkemästäsi.
Ruu: Porakone on kirkkaan punainen väriltään, ja siinä on nappuloita ja pieniä irtoavia osia. Nappulaa painamalla kuuluu ruma kova ääni, hyi mikä melu!

Oili: Tämä on vielä hämmentävämpi kuin se edellinen. Mitäs tämä nappula tekee... *painaa käynnistysnappulaa* JÄIKS, kamala melu! Hmm, terä näyttäisi sopivalta korvareikien tekemiseen korviksia varten!
simssiliini: *vetää porakoneen kissan tassuista* Itseäsi et kyllä rupea tällä lävistämään!

2. Sitten nikkaroimaan! Edessäsi on porakone, pari ruuvia ja laudan pätkä, ja saat tehdä niillä mitä haluat. Kuvaile työvaiheitasi.
Ruu: Tarkistan ensin että porakoneen terä ja ruuvi sopivat yhteen. Asetan ruuvin paikalleen ja ähpuh, porakone on vasaraakin painavampi, tämä ei nouse edes kahdella tassulla. >.-(
simssiliini: *rientää apuun pitelemään porakonetta*
Ruu: Okei, sitten asetan ruuvin laudalle, laitan porakoneen asemiin ja painan näynnistysnappulaa. T-täm-ä vä-h-än t-t-tär-i-syt-t-ttää! Noin, ruuvi on paikoillaan porautuneena laudan sisään.

simssiliini: *selittää taas tavaroiden käyttötarkoituksen ennen kuin Oili ehtii edes kysyä*
Oili: Kun sinä kerran olet niin hyvä tässä niin mitä jos näyttäisit miten homma toimii?
simssiliini: Noh, voinhan minä ruuvata ensimmäisen ruuvin malliksi. Laitetaan ruuvi haluttuun paikkaan, ja sitten painetaan tästä nappulasta, ja BRUUUUUUUUUM!
Oili: *livistää pois paikalta*
simssiliini: Noin, valmista tuli! Sitten on sinun vuorosi. Öh, Oilii? Pahus, minä kai teen tämän sitten loppuun...

3. Mitä hyviä ja huonoja puolia porakoneella työskentelyssä on?
Ruu: Vasaraan verratessa tämän kanssa työskentely on paljon nopeanpaa, kun ruuvit liikkuvat pelkän napin painallyksella. Porakone on meluisa ja tosi painava, joten sitä kannattaa käyttää vain hoitajan valvonnassa.
simssiliini: Porakone on tehokas ja sen käyttö on helppoa. Se on kuitenkin vähän pelottava ja äänekäs.

4. Mitä mieltä olet tuotteen hinnasta? Entä kenelle suosittelet porakoneen hankkimista?
Ruu: Porakone on tosi kallis, joten sitä ei välttämättä kannata hankkia ensimmäiseksi nikkarointivälineeksi jos aikoo kokeilla värkkäilyä. Toisaalta hinnan ymmärtää, sillä porakone on vasaraa laadukkaampi. Suosittelen porakoneen hankkimista kaikille värkkäilykerhon jäsenille.
simssiliini: En usko että itselleni tulee kovin usein käyttöä, joten en noin kalliiseen hintaan välttämättä ostaisi. Mutta jos tarvitset porakonetta niin osta ihmeessä!
simssiliini: *poistuu paikalta ja lähtee etsimään Oilia*

Kiitos vastauksista! Olisiko sinunkin kissastasi Testeriksi? Ensi lehdessä Mourusessa on testattavana turkin tehopuhdistaja ja hoito- ja pesuainesetti.

____________________________________________________________________

3. Uutta: Lisää lomakohteita

Mouruposken matkatoimiston valikoimaan on tullut kolme uutta lomakohdetta. Nyt voit lähteä kissasi kanssa lomailemaan Australiaan, Kiotoon tai Preerialle!



Pohjois-Amerikan preerian aroalueita voit lähteä valloittamaan ratsastusretken tai patikoinnin merkeissä. Samalla voi pitää silmällä paikallisia eläimiä, kuten heinää laiduntavia biisonilaumoja tai kojootteja.


Japanin kulttuurikeskuksessa Kiotossa pääset kokemaan kuvankauniit kirsikkapuut, perehtymään tunnettuun geisha-kulttuuriin, rauhoittumaan zen-kivipuutarhoissa ja kiertelemään temppeleissä.


Australissa pääset viettämään ikimuistoisen rantaloman! Kannattaa myös tutustua Australian luontoon ja eksoottisiin eläimiin, kuten kenguruihin ja koaloihin.

Lue tarkemmat kuvaukset uusista lomakohteista, matkojen hinnoista sekä matkamuistoista Hoitola & Ympäristö -osion Matkatoimistosta.

____________________________________________________________________

4. Mocan leivontakoe 

Mutakakku
Mocca: "Okeiii! Tällä viikolla leivomme maistuvaa mutakakkua!" 
Vattu: "Äiti, kelle sinä puhut?" *haukotus*
Mocca: "Een kellekkään, menes nyt takaisin nukkumaan."
Vattu: *tassuttaa unikopan luo ja kaatuu sinne. Nukahtaa.*
Mocca: "Noniin, takaisin asiaan. Eli tarvitset 300 grammaa tummaa suklaata, 300 grammaa voita, 4 desilitraa sokeria, 3 ruokalusikallista vaniliinisokeria, 5 kappaletta kananmunia ja 3 ruokalusikallista jauhoja. Okei sitten aloitetaan."
Mocca: "Ensin sulatetaan suklaa ja voi" *Laittaa molemmat yhteen kippoon ja mikroon pariksi minuutiksi*
Mikro: "Pling"
Mocca: "Hyvä, nyt se on valmista. Au!! Se oli kuumaa, juuri tämän takia pitää aina käyttää patakintaita. Kas näin." *Ottaa patakintaat käsiinsä ja kantaa voisuklaasössön pöydälle*
Mocca: "Seuraavaksi sekoitetaan sokerit joukkoon." *Kaataa sokeria hieman liikaa pussista*
Mocca: "Hups... No tuskin se ketään haittaa. Nyt niiden pitää antaa jäähtyä."
Voisuklaasokerisössö: *Jäähtyy*
Mocca: "Noniin. Seuraavaksi sekoitetaan kananmunat joukkoon yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten." *Rikkoo munat kerralla ja vatkaa vasta sitten. Pian tosin huomaa että yksi tippui lattialle. Alkaa vatkata*
Mocca: "Oho. Tuskin se haittaa. Onhan siellä kuitenkin neljä."
Sössö: *Alkaa kuplia*
Mocca: "Noniin. Sitten lisätään jauhot. Yksi ruokalusikka. Kaksi ruokalusikkaa. Kolme ruokalusikkaa. Neljä ruokalusikkaa. Hetkinen. Oliko se vaan kolme. No voi Jeesus." *Lyö päähän tassullaan.*
Mocca: "No tuskin kukaan huomaa. Sitten uuniin!!" *Työntää kakun uuniin. Odottaa*
Uuni: "Piippiiippiiiip!!!!"
Mocca: "Nyt se on valmis. Mutakakun idea on jäädä keskeltä vähän löysäksi. Maistetaan!" *Ottaa lusikalla ison suupalan siitä. Maistelee*
Mocca: "Jokin rouskuu. Mmm ompa hyvää!! Tämä jakso oli tässä, nähdään ensikerralla!" *Sylkee kakunpalan roskikseen. Hetken mietinnän jälkeen heittää koko kakun roskikseen vuokineen päivineen*
Kuvaaja: *Kuiskaa* "Mocca, se kuvaa edelleen."
Mocca: "Tomppelit lopettakaa se jo!!"



____________________________________________________________________

5. Horoskoopit

Oinas:
Onko sinulla kaveri jolle olet joutunut antamaan jo turhankin monta kertaa töppäilyt anteeksi? Jos kamu ei ota opikseen on ehkä parempi ottaa häneen etäisyyttä ja etsiä parempia ystäviä.
Kauris:
Onni ei tunnu olevan puolellasi, joten sinun ei kannata tällä hetkellä ottaa riskejä välttääksesi suurempia epäonnistumisia.
Vaaka:
Tulet tekemään johonkin opettajaasi vaikutuksen tunnilla. Ties vaikka sinut palkittaisiin huippuarvosanalla luokan lopussa!
Rapu:
Rakkausrintamalla ei nyt kukoista, sillä ihastuksesi taitaa haikailla toisen kissan perään. Voit toki yrittää tuoda omaa ihanuuttasi esille, mutta voi olla parempi siirtyä eteenpäin.
Kaksoset:
Tulet lähiaikoina lähentymään jonkin kaverisi kanssa. Ties vaikka teistä tulisi niin läheiset sydänystävät ettei mikään voi tulla teidän väliinne! 
Neitsyt:
Jätätkö usein läksyt tekemättä ja koulutehtäviä kasaantuu valtavia määriä? Sinun on parasta ryhdistäytyä ennen lopputyön palautusta.
Vesimies:
Jos kaapissasi lojuu paljon käyttämättömiä pennejä voisit tallettaa osan pankkiin. Talletus kerryttää korkoa eikä sinun tarvitse tehdä mitään tienataksesi vähän ekstraa!
Leijona:
Jäätkö ulkopuolelle kaveriporukassasi? Jos muut eivät huomioi sinua voi olla parempi jättää heidät omiin oloihinsa ja etsiä sellaista seuraa joka arvostaa sinua. 
Jousimies:
Sairaana ei sovi riehua, joten jos sinut yllättää jokin tauti on parempi vuorautua viltin väliin ja lepäillä rauhassa pari päivää.
Härkä:
Kaverisuhteissasi saattaa esiintyä lähiaikoina ikävää riitelyä. Jos huomaat tilanteen kärjistyvän on ehkä parempi poistua paikalta rauhoittumaan ettet loukkaa kamuasi.
Kalat:
Milloin tapasit viimeksi kavereitasi? Yllätä kamut järjestämällä vaikkapa piknik tai peli-ilta!
Skorpioni:
Oletko jo ansainnut monia tasomerkkejä? Uusien taitojen opettelu ei ole koskaan haitaksi, joten haasta rohkeasti itsesi kokeilemaan jotain uutta!

____________________________________________________________________

6. Haastattelu: Kevättä ilmassa!

Lumet ovat sulaneet ja kevät koittanut! Kevääseen sisältyy monenlaisia juhlapyhiä ja muuta kivaa, ja tällä kertaa kyselimme hoitolan kissoilta heidän kevätkuulumisiaan. Keväänmerkkejä on havaittu paljon ja kissat ovat valmiit jättämään jo talven taakse. Lisäksi suklaamunat osoittautuivat ylivoimaiseksi pääsiäisherkuksi haastateltavien kissojen mielestä. Lue tarkemmat vastaukset haastattelusta.



1. Minkälaisia keväänmerkkejä olet huomannut?
Nella: Lumen sulamista!! 
Rushia: Vannon kautta kiven ja kannon että näin leskenlehden nupun!
Toukka: Se oli kuollut lehti.
Rushia: Hiljaa.
Mocca: Olen nähnyt leskenlehtiä, valo on lisääntynyt ja olen kuullut linnunlaulua!! 
Vattu: Kevät? Mikä kevät? Äiti?! Mikä on kevät?
Mocca: *kuiskaan pennun korvaan mikä kevät on*
Vattu: Ahaa. Lumen sulamista.
Mustikka: Olen huomannut vihreää nurmea...
Mocca: *Näyttää peukkuja ujolle kissalle*

2. Odotatko jo lämmintä kesää vai jäikö sinulle ikävä lunta?
Mocca: Odotan kesää kovasti, mutta harmittaa kun en kerinnyt tekemään yhtäkään lumiukkoa pentujeni kanssa :((
Rushia: Tottakai odotan kesää! Sitten voi mennä viimeinkin ulos touhuamaan ilman että jäätyy.
Mustikka: En oikein tiedä, ehkä kesää tai en tiedä... 
Vattu: Kesä tänne heti nyt!! 
Nella: Odotan kesää, vaikka talvea en paljoa nähnytkään en oikeen tykännyt siitä. 

3. Paljasta ovelin aprillipilasi!
Rushia: Täytin Toukan lipaston laatikot makaroonilla. Hän ei ilahtunut.
Nella: Makaronia vessanpytyn muovirengasjutun väliin, siitä kuuluu kauhea ääni :DD! 
Vattu: Aprillimikä?? En minä mitään ole tehnyt! 
Mustikka: En minä oikein mitään tehnyt, katselin kun muut teki. 
Mocca: Hihi, jätin vessan hanan auki, laitoin tulpan kiinni ja aloin kiljua "VESIVAHINKO!! VESIVAHINKO!!", jolloin Noora tuli ihan hädissään auttamaan ja avaamaan viemäriä. Parka oikeasti säikähti ja minä sain kunnon naurut :DD

4. Aiotko viettää pääsiäistä? Miten?
Vattu: Pääsiäinen? Äitiiiii!
Mocca: *Kuiskaa vaustauksen*.
Vattu: Okei. Aion syödä suklaamunia! 
Rushia: Aluksi ajattelin hankkivani suklaamunia ja piilottaisin niitä, mutta tajusin että minun pitää säästää kuolemattomuuden juomaan. Joten en.
Mocca: Aion. Menen pentujen kanssa virpomaan :33
Mustikka: Syön suklaamunia, äitillä on varmaan jotain hauskaa keksittynä meille..

5. Herkutteletko mieluummin mämmillä vai suklaamunilla?
Rushia: Suklaalla tietenkin.
Mocca: Suklaamunilla! Nams!! 
Nella: Suklaamunilla! Namss!! 

6. Miten juhlistat vappua?
Mocca:  Hmm... En tiedä, ostetaan varmaan jotain juttua tai... 
Rushia: Edelleen, suunnittelin ostavani jotain mutta se kuolemattomuuden juoma...

7. Koskettaako perinteinen kevätsiivous sinua? Tarkoittaako se sinulle paikkojen jynssäämistä saippuavedellä vai symboloiko se sinulle jotakin muuta?
Mocca: Todellakin! Tykkään siivota, keväällä ainakin. Paikkojen jynssäämistä se oikeastaan tarkoittaa... 
Rushia: Ei todellakaan! Inhoan siivoamista.

8. Millaista tapahtumaa toivoisit tälle keväälle?
Mocca: Haluaisin huvipuiston tänne Mouriposkeen, sillä en viimevuonna päässyt!
Rushia: Vesisota tapahtuma!

Lehden toimitus palkitsee kaikki viidenteen kysymykseen vastanneet kissat näiden lempiherkuilla eli suklaamunilla!


____________________________________________________________________

7. Arvostelut

Elokuva-arvostelu: Zootropolis
☆☆☆☆☆
Kirjoittaja: Kinuski

Katsoimme Noen kanssa elokuvan nimeltä Zootropolis. Zootropoliksessa seikkaili erilaisia eläimiä kuten kettu ja kani. Minusta hauskin hahmo oli kuitenkin laiskiainen. En ymmärtänyt joitain kohtia, mutta pääasiassa elokuva oli hyvä. Jos zootropolis pitäisi arvostella, antaisin viisi viidestä tähdestä!

Levy-arvostelu: Backstreet Boys - DNA
☆☆☆☆
Kirjoittaja: Kasa

Backstreet Boysin 25.1.2019 julkaistu DNA-nimeä kantava levy on bändin yhdeksäs studioalbumi. Suoraan sanottuna levy ei tehnyt ensimmäisillä kolmella läpikuuntelukerralla minkäänlaista vaikutusta. Biisit eivät ole huonoja, mutten myöskään kiinnostunut yhdestäkään kappaleesta heti. Jos en siis olisi ollut Backstreet Boysin pitkäaikainen fani en olisi todennäköisesti palannut levyn pariin enää toistamiseen, mutta pienen pakkokuuntelun jälkeen näen levyn nykyään ihan miellyttävänä kokonaisuutena. Noh, ehkä ihan hyvä ettei levy ollut huippuhyvä, ei sitten harmita niin paljon se etten pääse Backstreet Boysin kesäkuun Suomen keikalle...

Ensimmäisenä DNA-levyn julkaisuna toiminut Don't Go Breaking My Heart ei todellakaan tehnyt hyvää vaikutusta: Hyvät herrat, olette aikuisia miehiä, ei teidän tarvitse kimittää niin kuin teillä olisi äänenmurros meneillään, miksette vaan laula normaalisti niin kuin tähänkin asti? Nobody Elsen instrumentaali puoli toimii hyvin eikä laulussakaan ole mitään moittimista. Biisi on ihan mieluisa, mutta kun levyä kuuntelee eteenpäin tämän kappaleen olemassaolon lopulta unohtaa. A cappella ei ole suosikkini musiikin tyylilajeista, mutta Breathessa oleva kaikulaulaminen yms. taustaäännähtelyt antavat kivasti useammalle laulajalle tekemistä yhtä aikaa. New Love olisi tosi jees ilman ärsyttävää "oh, oh, oh yeah" -jankutusta. Kertosäkeessä on mielestäni turhan paljon efektejä, normisäkeistöjen yksinkertainen komppi toimii paljon paremmin sinällään. Passionaten musapuoli menettelee, mutta suhtaudun yhä vähän varauksella kertosäkeen voimakkaampaan insrumentaalikohtaukseen. Is It Just Me oli yksi ensimmäisiä uuden levyn biisejä joihin vaivihkaa tykästyin enemmän kun biisi jäi pyörimään päähän. Rauhallinen instrumentaalipuoli on hyvin kohdillaan ja laulukin kuulostaa hyvältä, jopa kertosäkeen kepeämmät ja vähän korkeammalta lauletut kohdat. Chancesin musiikkivideota katsoessa tekisi mieli mennä Lahden asemalla kuvaamaan oma versio. XD BSB:n jäsenet esiintyvät No Placen musiikkivideolla perheidensä kanssa, ja tämä suloinen video nostattaa hiukan kappaleen arvoa silmissäni. Chateau oli ensimmäinen levyn "kimitysbiisi" joka jäi mieleen hyvänä kuuntelukokemuksena. Levyn loppupuolelle sijoitettu The Way It Was ei ole jäänyt kovin hyvin mieleen, sillä se ei ole kovin erottuvainen ja jää vähän taustalle. Eipä siitä nytkään ole paljoa sanottavaa. Leppoisuudesta huolimatta Just Like You Like It vetää jotenkin tosi hyvin mukaansa, tykkään varsinkin kertosäkeestä! Tämä on mielestäni levyn paras biisi. OK:ssa nopea sanojen syökseminen on jotenkin aina häirinnyt minua, varsinkin kertosäe kuulostaa turhan hätiköidyltä. Kappaleen kesto on vain 2:30 minuuttia, joten olisitte hyvin voineet jossain kohtaa vähän hidastaa.

Kuuntele levy läpi tästä soittolistasta!

____________________________________________________________________

8. Mielipiteet, ilmoitukset ja yleisönosastokirjoitukset

simssiliinin kissa Quz etsii kirjekaveria mielellään saman ikäryhmän kissoista (tarkista nykyinen ikä kaapista). Kirjekaverukset voisivat sitten lähettää toisilleen kirjeitä ja pieniä lahjoja 1-2 kk välein. Ota yhteyttä jos olet kiinnostunut!

-Quz
Tykkäsin kun ystävänpäivän etuuksiin sisältyi ilmainen elokuva. Toivoisin jotain elokuviin liittyviä etuuksia jatkossakin!

-Elokuvafriikki26
Lopputyöt ovat kokeita paremmat, sillä vapaasti valittavista tehtävistä pystyy ottamaan omaa taitotasoa vastaavan tehtävän eikä kokeessa tule ikäviä yllätyksiä. Toivoisin kuitenkin reaaliaineidenkin kohdalle vaihtoehdoksi jotain pienempiä yhden pisteen tehtäviä, sillä esitelmä ja essee ovat aika työläitä toteuttaa.

-Anonyymi
Moro! Ketään halukkaita kokeilemaan limuraketin tekemistä? Kaikki apu on tarpeen!

-Gallu

____________________________________________________________________

9. Hauskaa

Täältä lehden osiosta löytyy hoitajille käyneitä hauskoja kertomuksia ja vitsejä joille voit naureskella! Lue myös hämmentäviä unia tai ihmettele väärinkuultuja laulujen sanoja. Jos kaipaat jonkin pienen aivopähkinän niin suuntaa heti tehtävän pariin. Lehden lopusta löytyy sarjakuva, joka on toteutettu jonkun hoitotarinan pohjalta. Pidä hauskaa!

Hauskat ja nolot kertomukset:

Olin ensikertaa käymässä nettituttuni luona,
ja olimme matkalla hänen asuntoonsa. Nettikaveri
avasi kerrostalorakennuksen oven, ja astuessani
sisälle lähdin johtamaan joukkoa tietämättä
määränpäätä, ja hetken päästä nettikaveri saikin
jo huhuilla perääni kun olin kävellyt oikean oven ohi.
Rappukäytävässä oli myös yhden oven kohdalla
korotettu kynnys, johon ehdin kompuroida kahdesti
saman vierailukerran aikana. XD

-Kasa


Vitsit:

Olipa kerran pyöreä talo, poliisi oli etsimässä timanttivarasta.
Hän astui pyöreään taloon sisään ja meni kysymään siivoojalta,
"Oletko varastanut timantteja?" "En, olen siivonnut vaan talon
nurkkia" siivooja vastasi. Sitten poliisi meni kysymään kokilta,
"Oletko varastanut timantteja?" "En, olen vain laittanut ruokaa"
Sen jälkeen poliisi meni ulos ja kysyi puutarhurilta
"Oletko varastanut timantteja?" "En, olen vain kitkenyt rikkaruohoja"
puutarhuri vastasi.
Kuka on varas?

Vastaus: siivooja, koska talossa ei ollut nurkkia.

-Odessa


Unet:

Istuskelin olohuoneessa Fikun kanssa, mutta menimme nopeasti matalaksi kuullessamme pihalta ääniä. Yritimme stalkata kuka pihalla oli muttemme saaneet selvää ja pysyimme sen takia piilossa. Yhtäkkiä ulko-ovi aukeni itsellään ja riensin nopeasti sulkemaan sitä, mutta ulkoilija ehti tulla sisälle ja hän tarttui minua kaulasta estääkseen minua liikkumasta. Sitten tajusimme tulijan olevan Fikun kaveri, ja päästimme hänet sisään. Vähän ennen heräämistäni kaveri totesi: "A little Barbie never killed nobody", ja herättyäni Fergien biisi pyöri noilla sanoilla päässäni. XD

-Kasa
Isin oli tarkoitus kylvää perunoita. Kävelimme ojaa kohti, ja isi laski kylvettävät perunat (jotka olivat unessa tomaatteja) maahan josta ne saivat vieriä itsekseen alamäkeä pitkin kylvöpaikalle. Tomaatit pyörivät isin perässä, ja seurasin ihmeissäni miten ne muuttivat matkan aikana väriä vihreästä punaiseksi. Tulimme ojalle, jolloin tomaatit muuttuivat perunoiksi. Ojassa oli aika paljon vettä, mutta isistä oli viisasta kylvää perunat sinne, jolloin ne saisivat ainakin tarpeeksi vettä. Isi otti yhden perunan ja "kääri" sen multaan ja laski sitten ojaan, ja tällä taktiikalla ojaan muodostui lopulta iso kasa mullattuja perunoita.

-Kasa
Olin ison ihmisjoukon kanssa tulipalossa, jossa tohoutui kaikkien ajokortit. Onneksi palaneet kortit luvattiin korvata halvoin hinnoin, ja kaikki kävivät jonoon odottamaan omaa palveluvuoroaan. Kun tuli minun vuoroni noutaa kortti asiakaspalvelija ei jostain syystä kertonut uuden kortin hintaa. Tarjosin hänelle 80 sentin kolikkoa, mutta se ei kuulemma riittänyt. Annoin seuraavaksi kaksi euroa, mutta se oli liikaa. Lopulta annoin hilukolikoita yksitellen, kunnes hintaa tuli vihdoin tarpeeksi (ehkä jotain 1,20 €, ihme ylipäätään että lompakon kolikot oli tallessa jos ajokortti kuitenkin tuhoutui.) Saatuani vihdoin uuden ajokortin järkytyin, sillä kuvaksi oli laitettu joku ihme tuulikone -kuva missä hiukseni hulmusivat eikä se näyttänyt yhtään passikuvalta. Ärsytti, koska tiesin ettei tällainen ajokortti kelpaisi ja joutuisin kuitenkin hankkimaan uuden vielä erikseen.

-Kasa
Zone VD mainosti kanavallaan jotain peliä, jossa sai kuulemma flirttailla Muumien Mörön kanssa, ja halusin mennä kokeilemaan peliä. Pelin alussa piti valita itselleen mieluisa kumppani, ja vaihtoehtoja oli aika monta, joten aloin lukea henkilökuvauksia läpi ylhäältä alas. Muistan ainakin pari naishahmoa ja yhden miehen, mutten kerennyt lukea listaa loppuun ennen heräämistäni eikä Mörköä näkynyt deittien joukossa.

-Kasa


Väärinkuullut laulut:

Väärinkuulluista lauluista saa aina hupia! Kappaleisiin on linkattu kyseinen kohta biisistä, joten voit itse kokeilla kummalla tavalla sinä kuulet siinä laulettavan.

♫ Stig - IT-mies
IT, IT-mies, sä olet konttorin ninja
KIIPEE, KIIPEE mies, sä olet TUNTURIN ninja

♫ Jesse Kaikuranta - Vielä täällä
Kun täältä lähdetään, henget jäävät elämään
Kun täältä lähdetään, KENGÄT jäävät elämään

♫ Mikko Salmi - 23 varjossa
Töihin jätin peeceen, nyt mä maalaan puuseen
Töihin jätin VEESEEN (WC), nyt mä maalaan puuseen

♫ Meghan Trainor - All About That Bass
'Cause every inch of you is perfect from the bottom to the top
'Cause every INSECT is perfect from the bottom to the top

♫ Simple Plan - Outta My System
Get lost in the flash of lights
Get lost in the FASHION LIFE



Lyriikoita lähettivät: Ester, Kasa


Tehtävä: Laske tassunjäljet

Laske montako tassunjälkeä nämä kisut ovat jättäneet jälkeensä yhteensä:



Ratkaistuasi tehtävän kerro vastaus yksityisellä viestillä Mourunen-vieraskirjassa. Kaikki oikeinvastanneet pääsevät mukaan arvontaan, josta voi voittaa hienoja palkintoja ja rahaa!

Edellisessä lehdessä olleen tehtävän vastaus:


Kukaan ei ratkaissut tehtävää, joten palkintoja ei jaeta tällä kertaa.


Sarjis:

Jokaisessa lehdessä jonkun hoitajan kirjoittama tarina on muutettu sarjakuvamuotoon. Tällä kertaa kerromme Nooran kissojen Moccan ja Ricon romanssin kehittymisestä!



____________________________________________________________________

10. Hoitajien luovuudenpurkauksia

Osioon kelpuutetaan kaikenlaiset piirustukset, kuvanmuokkaukset, valokuvat, lyhyet tarinat ja novellit tai runot. Laita luovuutesi valloilleen!

Ensiksi näytille pääsee Toukan piirtämä ihana muotokuva simssiliinistä:



Sitten vielä pari Toukan muuta tekelettä:


(pakko kommentoida että ^tämä on usein paikkansapitävä tilanne XD)



Ja Toukka on yhä vauhdissa! Tästähän tulee kohta hänen oma palstansa. .-D
Minisarjis:



Eipäs tulekaan, Noora on saapunut jakamaan piirroksen hoidokkikissastaan!
"Nella näki kevään ensimmäiset perhoset :3!"



Loppuun tulee vielä Odessan itsekeksimä kaunis keväinen runo, jossa seikkailee useampikin hoitolan kisuli:

Kevättä ilmassa
Kinuski Kinuskiin mansikkaa heitti, Mocan kanssa sen kinuskin keitti. Nella juoksi kilpaa, tuuli siinä vain virtaa. Quz ruohossa makoili, pilvi leijui ja halkeili. Oili tuoksutti kukkaa, voi Oili rukkaa! Felix tassuja taputti, kun Kettu rumpuja naputti. Noki hiiren hiljaa, maistoi maassa kasvavaa viljaa. Ava heräsi unesta, olenko minä lumessa?

____________________________________________________________________

11. Lopetus

Lukisin mielläni palautetta lehdestä! Kuvasiko/inspiroiko horoskooppi kissaasi? Huvittiko sinua enemmän Moccan säädöt keittiössä vai Oilin tietämättömyys nikkaroinnissa? Mitä mieltä olet Hoitajien luovuudenpurkauksia -palstan paluusta? yms.

Uusia ideoita lehteä koskien saa milloin vain jättää Mourunen-viekkuun. Muistutan myös, että tulevaan lehteen sisältöä lähettämällä edistät Mourusen nopeampaa julkaisutahtia. .-)