Mourunen 5

Sisällys

1. Tervehdys
2. Testeri: Kynsiraspi vs Kynsilakka
3. Uutta: Elokuva- ja sirkuskerho
4. Haastattelu: Kuntosali
5. Horoskoopit
6. Ilmoituksia
7. Hauskaa
    Hauskat ja nolot kertomukset
    Vitsit
    Unet
    Krypto
    Sarjis
8. Lopetus






____________________________________________________________________

1. Tervehdys

Uusi vuosi, uudet kujeet... sekä uusi Mourusen numero! 

Vuodenvaihteessa tulin katsoneeksi usemmalta tubettajalta vuosikollaasi-videoita, joissa monet hehkuttivat vuoden 2016 olleen heidän elämänsä paras vuosi. Toivoisin että voisin itsekin sanoa samaa, mutta rehellisesti sanottuna viime vuosi ei ollut omalla kohdallani kovinkaan hehkeä. Mutta tarvitseeko niin lopulta edes olla? Aika kultaa muistot, ja mieleeni tulee yksi lukioaikainen koeviikko nykyään mukavana muistona. Hetkinen, koeviikko + mukavuus, onko se edes mahdollista? Tilanteen ollessa päällä siitä ei välttämättä löydä mitään nauttimisen arvoista, mutta jälkeenpäin huomaa että ikävistäkin asioista voi löytyä jotakin positiivista. Nyt kun alan miettiä niin tuli itse asiassa ikävä viime vuodelta sitä kun lösähdin koulun jälkeen väsyneenä opiskelukämppäni sängylle makaamaan, kuuntelin musiikkia ja nukuin vahingossa kahden tunnin päikkärit. Oi niitä aikoja!

Mukavaa vuotta 2017 !

-Kasa

____________________________________________________________________

2. Testeri 

Testerissä Mouruposken kissat testailevat joitakin Marketin tuotteita ja kertovat niistä mielipiteensä. Tällä kertaa testikissoina toimivat Xenan kissa Lumi ja simssiliinin Oili-kissa.

  <- Lumi ll Oili -> 

Tällä kertaa kynsikkäät kissamme testaavat Marketin siisteys-, kauneus ja hygieniatuotteiden joukosta löytyviä kynsiraspia ja kynsilakkaa.

 <- Kynsiraspi (6 penniä) ll Pinkki kynsilakka (4 penniä) -> 

1. Mikä on ensireaktiosi kynsiraspista ulkonäön perusteella?
Lumi: Hui! Ihan kuin sillä olisi kita jolla se katkaisisi sormet! Onneksi Xena kertoi että se ei ole vaarallinen.
Oili: Laite näyttää ihan joltain metsästäjien käyttämältä karhunraudalta! 

2. Tekeekö kynsiraspi siistiä jälkeä? Entä sattuuko sen käyttö mitenkään?
Lumi: Suht siisti jälki, tosin kyllä kynteni olivat jo ihan siistit mutta paranivat vielä. Käyttö ei sattunut.
Oili: Jälki on yllättävän siistiä ottaen huomioon sen että kynsiraspi vähän heiluu sitä käyttäessä. Vaikka laite näyttääkin isolta ja pelottavalta ei sen käyttö kuitenkaan sattunut yhtään.

3. Millainen on hintalaatu-suhde?
Lumi: Kallis!!! Halvemmalla pitää saada ja sillä sipuli!
Oili: Kynsiraspi on Marketin ainoa kynsien leikkuuseen tarkoitettu väline, joten mikäli kynnet haluaa pitää ruodussa se täytyy hankkia. Raspin rinnalle voisi tulla tietysti joitakin halvempia vaihtoehtoja, kuten kynsiviila tai -sakset.

4. Kenelle suosittelisit kynsiraspia? Entä aiotko itse tämän testin perusteella hankkia tuotteen?
Lumi: Suosittelen sitä kokeneille käyttäjille. Aion luultavasti ostaa sen.
Oili: Kynsiraspi olisi hyvä löytyä jokaisen hoitajan kaapista. Täytyykin vinkata simssiliinille laitteen hankinnasta!

1. Mitä mieltä olet kynsilakkapurkin ulkonäöstä?
Lumi: Se on kaunis! Pidin siitä!
Oili: Purkki on hyvin muotoiltu ja sitä pystyy käsittelemään hyvin tassujen kanssa.

2. Miten lakkakerros levittyy kynnen päälle?
Lumi: Melko sileästi ja tasaisesti.
Oili: Lakan levitykseen käytettävä suti on suunniteltu juuri sopivaksi kissan pienelle kynnelle, joten jälkikin on hyvää. Lakkaa täytyy laittaa useampi kerros jotta väri erottuisi paremmin.

3. Millainen on hintalaatu-suhde?
Lumi: Halpa, ja hyvä niin!
Oili: Kynsilakat ovat Marketin halvimpia kauneustuotteita, joten hinta on siinä mielessä edullinen.

4. Kenelle suosittelisit pinkkiä kynsilakkaa? Entä aiotko itse tämän testin perusteella hankkia tuotteen?
Lumi: Suosittelen sitä kaikille tyttökissoille ja toki myös halukkaille pojille. En ehkä kuitenkaan osta sitä koska ei varmaan tule käyttöön.
Oili: En, sillä omistan tuotteen jo entuudestaan! Suosittelen kynsilakkojen hankkimista kaikille joita kynsien laittaminen kiinnostaa.

Olisiko sinunkin kissastasi Testeriksi? Ensi lehdessä Mourunen kutsuu pallopeleistä pitäviä kissoja testaamaan keilapalloa ja jalkapalloa!

____________________________________________________________________

3. Uutta: Elokuva- ja sirkuskerho

Mouruposken kerhotarjonta laajentuu pitkästä aikaa, ja tänään avataan kaksi ihka uutta kerhoa! Kerhoihin kannattaa liittyä heti, sillä poikkeuksellisesti näihin uusiin kerhoihin liittyminen maksaa vain neljä penniä.


Elokuvakerhoon kannattaa jokaisen elokuvista pitävän kissan liittyä! Kerhossa vieraillaan usein teatteri Kissansilmässä ja katsellaan porukalla elokuvia.


Sirkuskerhossa kissat pääsevät opettelemaan erilaisia sirkustemppuja! Voit itse päättää, mihin taitoihin kissasi haluaa erikoistua. Tuleeko sinun kissastasi trapetsitaitelija, pelle, taikuri, yksipyöräilijä vai jotakin muuta?

Katso tarkemmat tiedot uusista kerhoista ja niiden etuuksista Aktiviteetin Kerhot-osiosta!

____________________________________________________________________

4. Haastattelu: Kuntosali

Tällä kertaa haastattelutuokio tapahtuu kuntosalilla, jonka ovet avattiin mouruposkilaisten käyttöön vähän aikaa sitten. Heti kuntosalin ovista sisään astuessa paikalle saapuu kaksi ystävällistä poikakissaa, jotka paljastuvat paikan työntekijöiksi. Kysymme aluksi heitä muutaman kysymyksen.



Onko kävijöitä riittänyt?
Taku: Alku on ollut vähän hiljainen. Uskon kuitenkin että esimerkiksi urheilukerho voi hyödyntää jatkossa tilojamme, jolloin saamme kävijöitä enemmän kerralla.

Oletteko suunnitelleet esimerkiksi kampanjoita tai muuta mikä edistäisi kuntosalin suosiota?
Taku: Kolmen pennin sisäänpääsymaksu on melko alhainen, joten hinnasta ei oikein voi tinkiä enempää. Innokkaita treenaajia varten voisi tietysti laatia joitakin jäsenalennuksia.

Mainitsitte äsken urheilukerhon. Miten kerho voi hyödyntää kuntosalia?
Tiku: Kuntolaitteita on paljon, joten jokaiselle riittää varmasti eri laitteita. Jumppahuoneella voidaan puolestaan ohjastaa koko ryhmää samanaikaisesti.
Taku: Minä järjestän jumppahuoneella erilaisia ryhmäliikuntasessioita. Olen käytettävissä tarvittaessa myös urheilukerhon vetämisessä.

Mikä on parasta kuntosalilla työskentelemisessä?
Tiku: Olen opiskellut liikuntaa ja terveystietoa, ja on hienoa jakaa tietämystään asiakkaille ja auttaa treenaamisessa.
Taku: Tärkeintä on tietysti palkan ilmaantuminen tilille! No heh, kyllä minäkin haluan olla avuksi.

Onko teillä vinkkejä treenaamisen aloittamista suunnittelevalle kissalle?
Tiku: Riippuu ihan siitä mikä on tavoitteena: painon pudotus, lihaskunnon kehittäminen vai treenaaminen huvinvuoksi. Neuvomme tietenkin aloittelijoita tarvittaessa.
Taku: Aloittelijan on tärkeä ymmärtää etteivät tulokset ilmaannu hetkessä. Lihakset eivät myöskään kasva nopeammin jos lähtee nostelemaan suoraan isoimpia painoja.

Kiitos Tiku ja Taku! Haastatteluosion loppuun keräsimme vielä Mouruposken kissojen mielipiteitä uudesta kuntosalista ja liikunnasta yleisesti. Haastatteluun osallistuivat Cassien kissa Cinna ja simssiliinin hoidossa oleva ruotsalainen Rage.


Oletko käynyt kuntosalilla? Jos et, onko kuntosalikäynti suunnitelmissa?
Cinna: Juu, kävin kuntosalilla ihan tässä viime aikoina ja uusikin kuntosalikäynti taitaa olla tulossa.
Rage: En ole, mutta näin vaihtarikissana olisin kyllä innokas näkemään erilaisia paikkoja Mouruposkessa, joten toivon pääseväni käymään kuntosalilla.

Mitä mieltä olet kunnon ylläpitämisestä? Onko se sinulle tärkeää?
Cinna: En ole koskaan ollut kovin innostunut urheilemisesta, mutta tiedän, että se on tärkeää. Kuntosali urheilu on minua varten, koska samalla saa olla sisällä.
Rage: Kuntoilu ei ole pääprioriteettini. Käyn toisinaan lenkillä, mutta muuten yritän uskotella pudottavani kaloreita hyötyliikunnan voimin. En tykkää kovin paljon hikitreenistä koska siitä tulee likaiseksi.

Ylläpidätkö terveellisiä elämäntapoja jotenkin muutenkin kuin liikunnan kautta?
Cinna: Hemmottelen itseäni turhankin usein, mutta en muuten. Koitan syödä terveellisesti.
Rage: Öhöm... Nukun ainakin paljon, eikös se ole hyväksi terveydelle?

Mikä kuntolaite tai treeniliike on oma suosikkisi? Millaiset mahdollisuudet kuntosalilla on harjoittaa suosikkitreeniäsi?
Cinna: Rakastan tanssimista ja itseni ilmaisua, joten ryhmäliikunta aerobic oli aivan ihanaa! Siinä ei ole edes hirveitä paineita, että kaikki tuijottaisivat vain sinua, koska koko ryhmä on mukana.
Rage: Kevyt hölkkälenkki ja tanssiminen ovat omia suosikkejani, ja kummankin harjoittamiseen löytynee kuntosalin esitteen mukaan hyvät mahdollisuudet.

Olisitko kiinnostunut mahdollisista kuntosaliin liittyvistä jäsenkorteista ja -alennuksista?
Cinna: Urheilukerho voisi saada vaikka ilmaisen kuntosalillakäynnin. Jäsenkortti olisi myös kiva, jos vaikka käy salilla kolme kertaa, saa kerran ilmaiseksi, tai jotain vastaavaa!
Rage: En usko että minulla olisi moisille käyttöä kun en vakituisesti Mouruposkessa asu.

Ovatko Tiku ja Taku asiansa osaavia? Oletko saanut heiltä treenivinkkejä tai apua kuntosalikäynnilläsi?
Cinna: Tiku ja Taku olivat ihanan innostuneita ja intohimoisia kuntosalistaan. Heidän innostuksensa tarttui minuun ja ystävääni. Tiku neuvoi hyvin ja Taku oli loistava ryhmähengen ylläpitämisessä.
Rage: En hirveästi tykkää kun joku ulkopuolinen puuttuu tekemisiini, treenaan mieluummin omassa rauhassa mieleiseeni tahtiin.

Loppuun vielä Testerimäinen kysymys: Kenelle suosittelisit kuntosalilla treenaamista?
Cinna: Suosittelen sitä sellaisille kissoille, jotka eivät vielä ole löytäneet itselleen sopivaa liikuntamuotoa. Mouruposken kuntosali on todella moderni ja viihtyisä, joten kannattaa käydä ainakin katsomassa.
Rage: Salilla käyminen antaa treenille eräänlaista rutiinia, joten jos teit nyt uuden vuoden kunniaksi jonkin kuntoiluun liittyvän lupauksen, voi sen pitämistä helpottaa oman treeniohjelman suunnittelu kuntosalin työntekijöiden kanssa.

____________________________________________________________________

5. Horoskoopit 


Oinas:
Rakkausrintamalla ei mene kehuttavasti. Jos olet parisuhteessa, ota joksikin aikaa pientä etäsyyttä kumppaniisi niin vältytte turhilta kahakoilta.
Kauris:
Voit ottaa rennosti, sillä et ole tapahturma-vyöhykkeellä. Uhkarohkeimmat tempaukset on silti paras jättää pelkälle ajatustasolle.
Vaaka:
Ystävyyssuhteissassasi mättää nyt jokin. Pyri selvittämään mahdollisimman pian häiriötekijä ja katso mitä voit tehdä asian hyväksi.
Rapu:
Terveyden kanssa ei ole leikkimistä. Varaudu tulevaan ja hanki varastoon yskänlääkettä ja nessuja, niistä on apu parhain hädänhetkellä.
Kaksoset:
Onni (Taalasmaa) on puolellasi. Nyt aloitetut projektit tuottavat isoja hedelmiä, joten pistä jotakin vireille kokeaksesi onnistumisen.
Neitsyt:
Tuntuuko että kerhomerkkien kerääminen takkuilee pahemman kerran? Tällä erää on parempi keksiä jotakin muuta tekemistä.
Vesimies:
Romantiikka kukostaa parisuhteessasi. Juuri nyt sinun ei tarvitse tehdä rakkausasioiden eteen mitään erityistä, vaan voit kölliä rauhassa ja nauttia kyydistä.
Leijona:
Sinkkukissoille riittää nyt vientiä, joten jos etsit kumppania, on nyt oivallinen ajankohta laittaa haku päälle. 
Jousimies:
Amorin nuoli on osunut sinuun ja tunnet olosi paremmaksi kuin koskaan! Nyt on aika osoittaa rakkaallesi miten paljon välität hänestä.
Härkä:
Muut pärskivät ympärilläsi, mutta sinua eivät pöpöt kiusaa. Ota ilo irti hyvästä olosta ja jatka terveellisiä elämäntapojasi.
Kalat:
Tuntuuko sinusta että kaikki menee pieleen? Nyt ei kannata laskea mitään onnen tai sattuman varaan, sillä seuraukset eivät ole välttämättä hyvät.
Skorpioni:
Rahaan liittyvät asiat tuottavat sinulle nyt päänvaivaa. Lottovoitosta ei kannata jäädä haaveilemaan, vaan paras konsti kassan kerryttämiseen on säästäminen.

____________________________________________________________________

6. Ilmoituksia

Kiinnostaako ketään osallistua Mourusen tekemiseen?
Voit ilmoittautua jonkin valmiin palstan tekijäksi tai
ehdottaa omaa palstaideaa jota haluaisit isännöidä!
Pieni lisätoimittaja määrä voisi edistää lehden
ilmestymistä useammin! Ilman sen suurempia
sitoumuksia voit auttaa myös osallistumalla
haastatteluihin ja jakamalla kokemuksia
Hauskaa-palstalla.

____________________________________________________________________

7. Hauskaa

Täältä löytyy hoitajien hauskoja kertomuksia ja vitsejä, unia, tehtäviä ja sarjakuva!


Hauskat ja nolot kertomukset:

Olin kaupassa serkkuni ja siskoni kanssa. Luulin että serkkuni oli hölkkäämässä hyllyn takaa, ja päätin pelästyttää hiljaa hänet. "Serkkuni" tuli, ja sanoin tavallisella äänellä pöö, onneksi en huutaen, ja meinasin hypätä hänen eteensä, mutta se ei ollutkaan serkkuni, vaan joku tuntematon nainen joka katsoi minua hölmistyneenä jatkaen matkaansa...

-Saippua
Olin menossa kaverini kanssa syömään koulun ruokalaan, mutta koska jonot, odotimme ruokalan ovella, että pääsemme sisälle. Selitin innoissani jotain kakkuasiaa edessä olevalle kaverilleni, ja heilutin käsiäni siinä samalla (paha tapa josta pitäisi päästä eroon) onnistuin sitten läimäisemään minua vuotta vanhempaa poikaa naamaan, kun hän oli tulossa ulos ruokalasta. Poika katsoi minua vihaisesti mutta ei sitten sanonut mitään vaan jatkoi matkaa. Laskin käteni äkkiä alas ja olin loppuajan hiljaa. Kaverit vähän nauroivat.

-Dora


Vitsit:

Mitä yhteistä on insinöörillä ja salamalla?
-Ensin välähtää ja sitten korjataan vahingot.

-Xena
Miksi oppilas toi liikuntatunnille avaruuspuvun?
-Koska opettaja sanoi, että harjoitukset on kerran kuussa.

-Xena
Blondi ajoi polkupyörällä pimeällä ilman valoja kun poliisi pysäytti hänet.
-Teillä ei ole pyörässä valoja, joten teidän täytyy taluttaa pyörää.
-Olen kyllä kokeillut sitäkin, mutta ei se mitään auta.

-Xena
Ihmisiä on kolmenlaisia. On niitä, jotka osaavat laskea ja niitä, jotka eivät osaa.

-Xena
Miksi hiiri pitää P-kirjaimesta?
-Koska sillä voi muuttaa kissan pissaksi.

-Xena


Unet:

Harjoittelin kahdestaan Fikun kanssa autolla ajamista isin vanhalla punaisella autolla. Pelto oli kasvanut yli alueensa, ja osa ajotiestäkin oli vihreän oraan peitossa, joten tien hahmottaminen oli vaikeaa. Yhdessä kaarteessa suistuimme tieltä ojaan, joka oli täynnä vettä. Pomppasimme ulos autosta ja minä nostin auton ilmaan ihmetellen, miten kevyt se oli.

-Kasa
Kännykkäni kehittyi yllätten paremmaksi, kuten pokemonit. Hihkuin innoissani: "Nyt se muuttaa muotoaan!" Muutoksen jälkeen kännykästä tuli isompi ja kamerasta tuli 1.3 megapixelin sijaan 100 megapixelinen. .-D

-Kasa
Sain kuulla että Mika tulisi esiintymään Tubeconiin, joten pakkohan sinne oli hankkia liput. Paikkojen varaus tapahtui niin, että mentiin Hartwall Areenalle ja siellä saatiin joku lappu käteen mihin oli merkattu vapaat paikat ja hinnat, ja sitten piti mennä istumaan sinne mistä paikan halusi. Eturivin istumapaikat maksoivat vain 20e, joten menimme siihen. Yhtäkkiä Mika tuli lavalle ja käveli meidän kohdallemme. Mika kysyi Fikulta englanniksi onko tämä poika vai tyttö, ja Fiku vastasi olevansa lapsi. Mika kysyi uudestaan ja Fiku vastasi samoin. Kuiskasin Fikulle että Mika kysyi hänen sukupuoltaan, jolloin Fiku sanoi olevansa tyttö. Tähän Mika vastasi, että oli epäillyt asiaa Fikun huulipunan takia.

-Kasa
Oli Fikun ylioppilasjuhlapäivä, ja Fiku piti kyyditä lukiolle aikaisemmin, koska hänen piti harjoitella jotakin näytelmää varten, joka juhlissa esitettäisiin. Kyydittyään Fikun koululle isi palasi kotiin, ja hetken päästä meidän loppujenkin oli aika lähteä. Jokin kuitenkin hidasti kamalasti, ja saapuessamme lukiolle uusilla ylioppilailla oli jo lakit päässä. Tyhmänä siinä kysyin: "Ei kai lakkeja ole vielä jaettu?". Kun tajusin tilanteen minua alkoi harmittaa ja valitin vihaisena isille siitä, miten epäkohteliaasti olimme kokonaan jättäneet tulematta Fikun lakitukseen.

-Kasa


Tehtävä: Krypto

Kryptoristikossa jokainen numero vastaa tiettyä kirjainta. Aloita ratkaisemalla kuvavihjeen kautta pääteltävissä oleva aloitussana ja päättele uusia sanoja lisäämällä sopivia kirjaimia uusien numeroiden kohdille.

Kopioi kuva vaikka painttiin ja täydennä kirjaimet kryptoon. Ratkaistuasi tehtävän lähetä numeroiden 1 - 19 kirjaimet yksityisellä viestillä Mourunen-viekkuun, ja olet mukana arvonnassa, josta voi voittaa hienoja palkintoja tai rahaa!



Edellisessä lehdessä olleen sudokun vastaukset:


Kukaan ei osallistunut tehtävänratkaisuun, joten tällä kertaa ei jaeta palkintoja.


Sarjis:

Jokaisessa lehdessä jonkun hoitajan kirjoittama tarina on muutettu sarjakuvamuotoon. Tällä kertaa kerromme Tiksun kissan Tuhkan seikkailuista joulumyyjäispäivänä!



____________________________________________________________________

8. Lopetus

Sanon varmaan joka kerta samaa, mutta toivottavasti viihdyitte jälleen lehden parissa!

Lukisin mielläni palautetta lehdestä, ja uusia ideoita lehteä koskien saa milloin vain jättää Mourunen-viekkuun. .-)